Otvorena dva nova dečja igrališta

Postavljeno: 31.03.2022

Nova igrališta za decu u naseljima Ujedinjene nacije i Bare uređena su po najnovijim standardima, a kako nalaže novi Pravilnik o bezbednosti dečjih igrališta, deo mobilijarada prilagođem je i deci sa invaliditetom. Investiciju vrednu oko 10 miliona dinara finansirao je grad Kruševac

Sada već uklonjena stara igralištva u ovim naseljima bila su u veoma lošem stanju, mobilijar je uglavnom bio polomljen, pa su deca i roditelji sa radošću dočekali nove ljuljaške, tobogane, vrteške, klackalice i druge sprave za decu.

Sve je novo, lepo, posebno mi se sviđa što je postavljena podloga kako se deca ne bi povredila, kao i to što postoji ograda. Igralište je ovde i ranije postojalo, ali je nažalost neko stalno lomio sprave. Na kraju su odneli u podlogu, svaku jutro falila je po jedna, dve kocke, dok i poslednju nisu skinuli. Nadam se da se to više neće dešavati – kazala je Jelena M, majka trogodišnje devojčice.

Da je naselju nedostajalo upravo jedno ovakvo igralište, rekao je Miloš S., koji je svog petogodišnjeg sina koji se igra, posmatrao sa klupe.

Dobro je što možemo da sedimo na klupama i da ih nadgledamo dok se igraju. Sviđa mi se i što je ovo novo igralište veće površine od prethodnog, može dosta dece istovremeno da se igra. Inače, do sada smo decu vodili na igralište u susednom naselju, pa kad se tamo skupe deca iz oba naselja, onda to više nije igra nego guranje. Sada svako ima svoje i to je super – kaže on.

Mališani su bili oduševljeni novim spravama i trudili su se da već prvog dana svaku „isprobaju“.

Probao sam skoro sve sprave, sve mi se sviđa i dobro je što ima sprava i za malu decu i za nas malo starije – oduševljen je desetogodišnji Andrej.

Svečanom otvaranju novih igrališta, pored brojnih meštana prisustvovala je i gradonačelnica Jasmina Palurović sa saradnicima. Ona je tom prilikom istakla da se u prethodnom periodu dešavalo da se sprave na igralištima lome, te da će, kako bi se ovaj problem prevazišao, u skorije vreme na igralištima biti postavljene sigurnosne kamere.

Inače, sva dečja igrališta u Kruševcu koja ne zadovoljavaju standarde propisane novim Pravilnikom o bezbednosti dečijih igrališta, u narednom periodu biće uklonjena i zamenjena novim.

Održavanje ovih i svih ostalih igrališta u gradu u nadležnosti je JKP Kruševac, a broj na koji građani mogu da se obrate ukoliko imaju neku reklamaciju je 0800 031 037. Poziv je besplatan.

D.P.

Ostale vesti

back-to-top