„Osmeh na dlanu“ pokreće projekat “Mogu biti krojač“

Postavljeno: 15.10.2021

Udruženje „Osmeh na dlanu“ obezbedilo je sredstva za kupovinu mašina za šivenje, tekstilnog materijala i konca za rad za obuku svojih članova za krojački zanat. Sredstva su dobijena na konkursu koji je organizovalo preduzeće DIS Krnjevo pod nazivom „Znanje zna budućnost 2021“.

Pored neophodnog materijala za rad, članovi ovog udruženja imaće priliku da posete jednu tekstilnu fabriku u Rasinskom okrugu.
Projekat „Mogu biti krojac“ će uključiti mlade sa smetnjama u razvoju koji su već radili u krojačkim radionicama, kao i mlade sa smetnjama u razvoju koji žele da nauče osnovni rad na mašinama uz podršku roditelja i saradnika stručnjaka.

Učesnici projekta izrađivaće jednostavne proizvode poput kuhinjskih krpa, jastučnica i čaršava, a cilj projekta je da stečena znanja iskoriste pri zapošljavanju, za rad u kućnim uslovima, kako bi obezbedili ekonomsku stabilnost porodice, radni staž i penziju.

Realizacija projekta trajaće tri meseca, krojačke radionice organizovaće se dva puta nedeljno, a na kraju projektnog perioda biće organizovana humanitarna izložba radova ukoliko epidemiloška situacija bude povoljna.
S.M.

Ostale vesti

back-to-top