Radikali najavljuju novi predlog za spomenik Keseroviću

Postavljeno: 15.10.2021

Uz zaključak da se u Kruševcu za Dan oslobođenja godinama unazad počast odaje partizanima, a da “istinske borce za oslobođenje grada niko ne spominje” Gradski odbor Srpske radikalne stranke podseća na svoju inicijativu da se četničkom vojvodi Dragutinu Keseroviću podigne spomenik i najavljuje da će uz peticiju koju su pokrenuli, ovaj predlog ponovo uputiti gradskoj Skupštini

-Gradski odbor Srpske radikalne stranke u Kruševcu predložio je prošle godine da se istinskom borcu za oslobođenje grada, četničkom vojvodi Dragutinu Keseroviću, podigne spomenik, ali je taj predlog odbijen. Nakon toga, mi smo započeli akciju prikupljanja potpisa za podizanje spomenika vojvodi Keseroviću i ovim putem obaveštavamo javnost da je peticiju do sada potpisalo više od hiljadu Kruševljana, koje će kruševački Gradski odbor Srpske radikalne stranke  uskoro sa predlogom podneti Gradskoj skupštini – precizira se u saopštenju kruševačkih radikala.

Radikali se zahvaljuju svima koji su podržali ovaj predlog i uz čestitke za Dan oslobođenja, obećavaju da će “nastaviti borbu da se srpski junaci i borci za slobodu nikada ne zaborave”.

Predsednik okružnog odbora Srpske radikalne stranke Dejan Marinković se u saopštenju posebno obratio raseljenima sa Kosova i Metohije koji su svoj novi dom našli u Kruševcu. Osvrćući se na nedavne incidente i sukob sa jedinicama Rosu, Marinković je izrazio veliku zabrinutost povodom aktuelnih dešavanja na, kako je naveo “svetom srpskom Kosovu”.

– Svesni smo da danas ponovo živite u strahu za svoje najbliže (…) i želim da znate Srpska radikalna stranka uz svoj narod i da danas u ovom teškom trenutku moramo biti jedinstveni i istrajni – poručio je, između ostalog Marinković.

N.B.

Ostale vesti

back-to-top