+381 64 812 51 81
Ne propustite >>
Naslovna » Ekonomija » Održan Sajam zapošljavanja

Održan Sajam zapošljavanja

Na Sajmu zapošljavanja 28 podslodavaca iz Kruševca i ostalih opština Rasinskog okruga tražilo je 220 radnika

Ovo je pokušaj da se zajedničkim radom pronadje posao za nezaposlene, kojih prema našoj evidenciji u Kruševcu trenutno ima 14.783. Na Sajam smo ciljano pozvali oko hiljadu i po radnika iz struka koje su poslodavci tražili. U poslednje vreme, godinu, dve, imamo promenu u strukturi radnika koji se traže. Ranije se dosta kadrova tražilo sa visokom stručnom spremom, a sada u Kruševcu kao i u Srbiji počinje da se javlja potreba za zanatskim zanimanjima – kazao je Predrag Marković, direktor kruševačke filijale Nacionalne službe za zapošljavanje.

Osim proizvodnih zanimanja, dodao je, na Sajmu poslodavci traže mašinske i elektroinžinjere, tehnologe, pogotovu one koji imaju odredjeno radno iskustvo i specifična znanja.

Iskustvo sa prethodnih kruševačkih sajmova, pokazuje da poslodavci na taj način uposle od 20 do 40 odsto iskazanih potreba.

picsart_10-20-03-00-36

Marković je kazao i da se u protekla dva, tri meseca beleži pad nezaposlenoti, što je rezultat aktivnosti na zapošljavanju ali i striktne kontrole nezaposlenih lica koja se ne javljaju redovno, te je zbog toga u Rasinkom okrugu od početka godine sa evidencije privremeno skinuto 1.964 lica.

Kompanija „DS Smith“, koja se bavi proizvodnjom kartonske ambalaže, izazvala je veliko interesovanje nezaposlenih, a Marjana Dimitrijević, iz službe za ljudske resurse, kaže da je to zato što ta kompanija omogućava profesionalni razvoj, ima dobre i stabilne odnose te dobre i redovne zarade. Oni traže troje diplomiranih ekonomista i po jednog diplomiranog mašinskog inžinjera i elektroinžinjera.

Gužva se napravila i oko štanda kompanije „Kuper tajer“, koja proizvodi gume, a potrebno joj je 4 mašinska i 6 elektroinžinjera te po tri električara i mehaničara.

picsart_10-20-03-00-09

Dragana Vasić iz HR službe kaže da je kompanija ranije zaposlila deo radnika preko Sajma te da se uvek sa Sajma vrate sa makar 200 biografija. Baza tog preduzeća, inače, ima više od 10 hiljada CV-a, ljudi iz cele Srbije.

Napominje da su kompaniji, koja zapošljava blizu 900 ljudi, sada potrebni elektro, mašinski i projektni inžinjeri sa iskustvom, jer otvaraju nove službe, ali da je takav kadar deficitaran.

Dalibor Jovanović (34), po struci je metalostrugar, a konkurisao je na nekoliko mesta, izmedju ostalog i za mesto mehaničara u „Kuperu“. Bez posla je već godinu i po dana, a ranije je radio u dve privatne firme.

picsart_10-20-03-01-18

Na Sajmu zapošljavanja 28 podslodavaca iz Kruševca i ostalih opština Rasinskog okruga tražilo je 220 radnika - Ovo je pokušaj da se zajedničkim radom pronadje posao za nezaposlene, kojih prema našoj evidenciji u Kruševcu trenutno ima 14.783. Na Sajam smo ciljano pozvali oko hiljadu i po radnika iz struka koje su poslodavci tražili. U poslednje vreme, godinu, dve, imamo promenu u strukturi radnika koji se traže. Ranije se dosta kadrova tražilo sa visokom stručnom spremom, a sada u Kruševcu kao i u Srbiji počinje da se javlja potreba za zanatskim zanimanjima - kazao je Predrag Marković, direktor kruševačke filijale Nacionalne…

Review Overview

Rejting korisnika 4.9 ( 1 glasova)
x

Proveri i

Poraz stonotenisera Napada vredan titule!

U najbitnijem meču sezone, igrači kruševačkog tima poraženi su od Prve petoletke i izgubili sve šanse za osvajanje prvenstvaU 17. ...

Vaskršnji likovni konkurs za najmlađe

Kulturni centar Kruševac raspisao je likovni konkurs “Vaskršnje jaje” za decu predškolskog uzrasta i mlađih razreda osnovne školeMališani pored likovnih ...

Napad na prostorije Srpske radikalne stranke u Kruševcu

Prošle noći su nepoznati počinioci betonskim blokom razbili prozor na prostorijama Srpske napredne stranke u Kruševcu i, kako se navodi ...

Zbog rekonstrukcije, zatvara se raskrsnica Kosovske i ulice Dostojevskog

Privremena zabrana saobraćaja kroz ovu raskrsnicu, kao i izmena režima saobraćaja u okolnim ulicama počinje sutra (14. aprila) i važiće ...

Voda u Ćićevcu ispravna za piće

Voda iz gradskog vodovoda u Ćićevcu od danas se ponovo može koristiti za piće i pripremanje hrane, saopšteno je u ...