Odabrani izvođači radova, uskoro kreće prijavljivanje građana za zamenu stolarije

Postavljeno: 14.08.2021

Grad Kruševac objavio je preliminarnu listu firmi koje će vlasnici stanova i kuća moći da angažuju za zamenu stolarije uz korišćenje dela bespovratnih sredstava od Grada i Ministarstva energetike. Očekuje se da uskoro bude raspisan javni poziv za građane koji žele da, uz subvenciju, zamene stolariju

Na javnom pozivu, koji je grad Kruševac raspisao u okviru programa subvencionisanja domaćinstava za unapređenje energetske efikasnosti njihovih stanova i kuća, učestvovale su četiri firme.

Na prvom mestu preliminarne liste izvođača radova našla se firma “Vip stolarija” iz Leskovca, na drugom firma “Sunce Marinković” iz Kragujevca dok se na trećem mestu našla firma “In Glass” iz Kruševca, a prijava firme ”Euro PVC” iz Raške odbačena je od strane komisije kao neuredna zbog nepotpune dokumentacije.

Učesnici na javnom pozivu imaju rok od osam dana, od dana objavljivanja na zvaničnoj internet stranici Grada (12. avgust), da podnesu prigovor na preliminarnu listu.

Spisak odabranih izvođača radova sa kojima će grad sklopiti ugovor o poslovno tehničkoj saradnji, naći će se najkasnije trideset dana od završetka konkursa, odnosno roka za podnošenje prigovora, na gradskom sajtu i na oglasnoj tabli Gradske uprave.

Nakon toga, biće raspisan konkurs za građane koji će, u saradnji sa izabranim izvođačima pripremiti dokumentaciju i prijavu za dodelu subvencija u zameni stolarije i termoizolacije.

Kako je ranije za naš portal izjavio pomoćnik gradonačelnice za ekologiju Ivan Parezanović zainteresovani građani će uz prijavni formular morati da prilože i dokaz o vlasništvu objekta, uknjiženju, broju članova domaćinstva, predračun izvođača i ostala dokumenta po konkursu, a prednost će imati vlasnici stambenih objekata manje kvadrature i sa više članova domaćinstva.

Za ove namene u prvom krugu Grad i Ministarstvo energetike obezbedili su po 600 hiljada dinara, subvencionisaće se 50 odsto od vrednosti radova, a novac od subvencije uplaćivaće se direktno izvođačima radova, ali tek nakon što građani izmire svoj deo obaveze i komisija konstatuje da su radovi izvedeni.

Inače, u konkursu je navedeno i da će maksimalna pojedinačna subvencija za zamenu stolarije iznositi 60.000 dinara po domaćinstvu, te da “prihvatljiva jedinična cena sa PDV-om” može iznostiti 14 hiljada dinara po kvadratnom metru za prozore i balkonska vrata, odnosno 20 hiljada dinara za ulazna vrata.

Kako je ranije najavljeno, ukoliko interesovanje bude veliko, projekat sanacije stambenih objekata biće nastavljen i u narednim godinama, a pored subvencija za zamenu stolarije, građani će tada moći da konkurišu i za solarne panele i zamenu kotlova.

D. M.

Ostale vesti

back-to-top