Kruševačke pijace – danas dezinfekcija, sutra otvaranje

Postavljeno: 21.04.2020

Obe zelene i kvantaška pijaca u Kruševcu otvaraju se sutra, a radiće uz poštovanje svih preventivnih mera za sprečavanje širenja KOVID 19. Pijace će biti otvorene  svakog dana od 7 do 15 časova, osim u danima kada je policijski čas. Svi prodavci i kupci biće u obavezi da nose zaštitne maske i rukavice

Nakon dvadsetak dana pauze, obe zelene pijace ponovo počinju da rade, a pojačane mere higijene  koje su na kruševačkim pijacama sprovodile od trenutka kada je u Srbiji proglašena epidemija korona virusa, nastaviće da se primenjuju.

– Danas ćemo izvršiti kompletnu dezinfekciju i radnih povšina i podova i sutra krećemo sa radom. Svi prodavci i kupci biće u obavezi da nose zaštitne maske i rukavice, uz poštovanje propisane fizičke distance. Na ulazu će biti postavljeni dezinfekcioni otirači za obuću, a biće obavezna i dezinfekcija ruku, za šta će biti zadužen radnik Poslovnog  centar koji će tokom celog radnog dana stajati na ulazu- kaže Dragi Marković, direktro JP “Poslovni centar” , dodajući da je na obe zelene pijace određen po jedan ulaz i izlaz, dok se ostali  privremeno zatvaraju.

Prema njegovim rečima, kompletna dezinfekcija radnih površina i podova  obavljaće se svakog dana, pre i posle radnog vremena, a kontrola sprovođenja kompletnih  mera zaštite vršiće se na svaka dva sata.

Od sutra, ponovo radi i kvantaška pijaca, gde će se takođe sprovoditi sve preventivne mere.

Poslednjih petnaestak dana pijačna roba se dosta prodavala na ulici i da bismo to sprečili, odlučili smo da ponovo otvorimo i kvantašku pijacu, za prodaju na malo i veliko. Ova pijaca se prostire na pet hektara, što je dovoljno za fizičku distancu, a ostale mere preventive sprovodiće se kao na zelenim pijacama– kaže Marković.

Podsećamo, rad kruševačkih pijaca obustavlje  je 30.marta, odnosno, poslednji radni dana bio je u nedelju, 29. marta. Ovakva  odluka tada je doneta kao jedna od mera na suzbijanju širenja epidemije korona virusa

D.P.

Ostale vesti

back-to-top