Obuka za neplivače

Postavljeno: 04.07.2024

Sportski centar, Grad Kruševac i Kancelarija za mlade organizuju besplatnu obuku za decu neplivače od 7 do 11 godina koja će se održavati na otvorenim bazenima svakog ponedeljka, srede i petka od 19 časova

Plivanje predstavlja kontrolisano kretanje celog tela kroz vodu i može se upražnjavati kao rekreacija ili ozbiljan sport sa izuzetno dobrim uticajem na celokupno zdravlje počevši od kardiovaskularnih sistema, preko reproduktivnih organa i motorike, pa sve do psihičkog stanja jer opušta, smanjuje nivo stresa i anksioznost. Mališane će za plivanje osposobljavati spasioci i Diplomirani profesori sporta i fizičkog vaspitanja iz kruševačkog Sportskog centra.

– Od ponedeljka 8. jula na obuku kreće 25 mališana. Obuka će trajati 2 nedelje, odnosno 6 termina, a zatim će se upisivati nove grupe zavisno od broja interesenata. Namera je bila da se prvenstveno upišu oni koji nemaju mogućnost da idu na redovne treninge, ali pošto je ovo prva godina kada organizujemo obuku polaznici će biti svi zainteresovani. Ovo je još jedna program za Kruševljane kroz koji će moći da se edukuju jer je plivanje sastavni deo života, a nadamo se da zaživi i sledeće godine okupi još veći broj dece – objasnila je Nevena Plavšić, pomoćnik gradonačelnika za omladinu i sport.

Prijave i više informacija moguće je dobiti putem broja – 062/341990.

J.S.

Ostale vesti

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

back-to-top