Obradović obradovao ljubitelje rukometa

Postavljeno: 14.01.2021

Posle pobede rukometaša Srbije sa tri gola razlike nad Francuskom, na svom parketu, naša najbolja selekcija je i kao gost odigrala 26:26, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo naredne godine. Usledio je i trijumf protiv Grčke 31:21 što je zadovoljilo sve ljubitelje rukometa. Deo ove pobede pripada i našem Nemanji Obradoviću koji u nacionalnom timu igra na poziciji bek

Srbija je uoči aprilskog i poslednjeg revanša sa Grcima na prvom mestu sa pet bodova, Francuska je druga sa jednim, a bez bodova su Belgija i Grčka. Impozantna je i gol razlika srpskog nacionalnog tima 84:71.

– Imali smo Francusku, koja je na poslednja tri značajna prvenstva bila bez premca. Ali ne možemo biti nezadovoljni, posebno posle jučerašnjeg trijumfa u duelu sa Grcima, jer smo sada sigurni da ćemo izvaditi vizu za Evropski šampionat u Austriji i Mađarskoj – rekao nam je Nemanja Obradović, koji sada igra u Zagrebu.

Posle ovakvih rezultata radost u Srbiji, a posebno su bili veseli u porodici Dragana i Ljiljane Obradović u Kruševcu, roditelja levog i srednjeg beka našeg nacionalnog tima. Ova totalno rukometna sportska porodica doživela je da sa ponosom govori o sinu Nemanji koji je izrastao u pravog asa.

Nemanja obradović rođen je 8. januara 1991. godine. Ponikao u RK Kruševac, nastupao je za ORK Napredak, Metaloplastiku iz Šapca, Metalurg u Skoplju, igrao u Francuskoj, RK Visla Plok u Poljskoj i Meškov Brest u Belorusiji.

Pet godina je Kruševljanin bio učesnik i u Ligi šampiona, što je retkost u svetu rukometa.

Lj. Marović

Ostale vesti

back-to-top