Obnovom dva vrtića do dodatnih mesta za mališane

Postavljeno: 29.06.2021

Nakon jučerašnje sednice Vlade u Kruševcu, ministar prosvete Branko Ružić potpisao je ugovor o rekonstrukciji vrtića „Golub Mira“ i „Labud“. Projekat vredan 58 miliona dinara biće realizovan za osam meseci od dana početka radova

Potpisivanjem ugovora o rekonstrukciji dva kruševačka vrtića, kako je kazao ministar Ružić, država je još jednom pokazala da misli na našu budućnost, na najmlađe, te poručio da je ulaganje u obrazovanje ključ razvoja našeg društva.

– Resorno ministarstvo je zato, uz pomoć Svetske banke, ušlo u projekat „Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje“, vredan 47 miliona evra. Tim projektom smo želeli da u potpunosti podignemo kvalitet celokupnog predškolskog sistema i posebno ga učinimo još dostupnijim i pristupačnijim deci iz svih društveno osetljivih grupa,- rekao je ministar.

Prema njegovim rečima, za rekonstrukciju dva kruševačka vrtića, biće izdvojeno više 58 miliona dinara.

– Rekonstrukcijom objekata ujedno će se obezbediti i 160 novih mesta za mališane, po 80 u svakom vrtiću. U pitanju je dogradnja i rekonstrukcija postojećih objekata, a završetak radova je osam meseci od dana njihovog početka – rekao je Ružić.

Cilj je, kako je kazao, da se kroz ovaj projekat poveća broj mesta u predškolskim ustanovama i obuhvat dece, naročito iz osetljivih socijalnih grupa, izgradnjom novih i adaptacijom postojećih objekata.

– Kroz ovaj projekat obezbedićemo približno 11.000 novih mesta u vrtićima širom Srbije. Uveren sam u to da sinergijom napora možemo da dođemo do toga da nema više listi čekanja za vrtiće i da obezbedimo dobre uslove za rad i boravak u njima – istakao je ministar.

Zamenik gradonačelnice, Aleksandar Jovanović, rekao je da je potpisivanje ugovora veoma važno za ovaj grad, za bolje uslove boravka dece u vrtićima. Kroz ovaj projekat, kako je kazao, pored većeg kapaciteta, pomenuti vrtići dobiće i novi nameštaj, didaktička sredstva, igračke i sve što je neophodno za boravak dece u ovim ustanovama.

Inače, Ružić je juče posetio i i Medicinsku školu, u kojoj je nadograđen školski prostor, a resorno ministarstvo je ove radove podržalo sa 450.000 evra. Za nepunih mesec dana, kako je najavio, očekuje se i da stigne i nameštaj, čime će se kompletirati renoviranje i učenici će od septembra ući u potpuno nove klupe i nov prostor.

D.P.

Ostale vesti

back-to-top