Objavljene liste stipendista Ministarstva prosvete i Fonda za mlade talente

Postavljeno: 20.01.2024

Ministarstvo prosvete Vlade Republike Srbije objavilo je konačnu listu kandidata za dodelu studentskih kredita i stipendija, kao i konačnu listu učenika i studenata koji će u školskoj 2023/2024. godini primati stipendiju za izuzetno nadarene učenike i studente.

U saopštenju se navodi da je i Fond za mlade talente, koji se nalazi u okviru Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija, objavio preliminarnu listu kandidata za stipendiju „Dositeja”, dok će konačnu listu objaviti 25. januara.

Ministarstvo i Fond za mlade talente podsećaju sve kandidate na to da, u skladu sa zakonom, mogu biti korisnici samo jedne stipendije koja se isplaćuje iz budžeta Republike Srbije.
U slučaju da je kandidat konkurisao i dobio stipendije više različitih institucija, mora se odlučiti za jednu i o svojoj odluci o odricanju obavesti instituciju od čije stipendije odustaje, najkasnije do 31. januara.

Ukoliko odustaje od stipendije Ministarstva prosvete, potrebno je poslati obaveštenje na imejl [email protected], a u slučaju da odustaje od stipendije Fonda za mlade talente, potrebno je poslati obaveštenje na imejl [email protected].

Ministarstvo prosvete i Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija su u prethodnom periodu unapredili sistem i sinhronizovali aktivnosti na realizaciji konkursa za dodelu stipendija studentima, čime je prevaziđen izazov dupliranja stipendija.

Izvor: Ministarstvo prosvete

Ostale vesti

back-to-top