Objavljen Konkurs za Svetosavsku nagradu

Postavljeno: 23.12.2020

Kulturni centar Kruševac objavio je Konkurs za dodelu Svetosavske nagrade za 2021. godinu i pozvao zainteresovane da, uz obrazloženje, dostave predloge ličnosti koje bi mogle da ponesu to priznanje

– Pozivamo vas da davanjem predloga pomognete i omogućite prepoznavanje prave ličnosti koja će opravdati naziv nosica Svetosavske nagrade – navodi KCK u Konkursu.

Kulturni centar Kruševac dodeljuje godišnju nagradu kao trajni oblik priznanja pojedinicima za najviša dostignuća u oblasti kulture, prosvete i nauke za Grad Kruševac u cilju isticanja i vrednovanja stvaralaca i njihovog dopinosa u razvoju kulture, umetnosti, prosvete i nauke.

U toj kulturnoj ustanovi napominju da nagrada nosi naziv Svetosavska kao simbol plemenitosti i svega što je kroz svoje delovanje značio Sveti Sava i deluje kao podstrek i priznanje stvaraocu. Nagrada se sastoji iz Svetosavske povelje i novčanog dela.

Predlozi sa obrazloženjem dostavljaju se lično ili poštom najkasnije do 6. januara. Lično se mogu dostaviti od 8 do 15 časova u prostorijama KCK, Topločina 2, Kruševac.

J.B.

Ostale vesti

back-to-top