Novi uspeh Sebića, zlato na Mediteranskim igrama

Postavljeno: 02.07.2022

Trsteničanin Milenko Sebić osvojio je zlatnu medalju u gađanju vazdušnom puškom na Mediteranskim igrama u Oranu. Bolji u finalnoj seriji je bio od hrvatskog takmičara Mirana Marčića.

U finalnom delu takmičenja, Milenko Sebić je pokazao svoju klasu i takmičarski mentalitet odlično pucajući, što ga je dovelo do najsjajnijeg odličja. U meču koji je bio krajnje neizvestan, obojica strelaca su pokazali vrhunsku koncentraciju, obzirom da su pri rezultatu 14:14 i Milenko Sebić i Miran Maričić iz Hrvatske upucali 10,6 krugova. Na kraju je naš strelac bio pribraniji i pobedio je rezultatom 17:15 svog konkurenta iz Hrvatske.

– Bilo je izuzetno teško. Glavni meč je bio veoma težak, jer sam poslednjih nekoliko meseci imao problem sa pucanjem vazdušnom puškom, gde sam jedno vreme mislio da je problem u meni, a onda sam zamenio mehanizam u mojoj pušci i video sam da je problem na drugom mestu. Finale je bilo solidno, imao sam tremu i pritisak, ali sam uspeo to da iskontrolišem i da se izborim za zlatnu medalju. Prezadovoljan sam, jer su ovo moje prve Mediteranske igre u karijeri i odmah sam uspeo da osvojim zlatnu medalju – rekao je Sebić.

Ovo je bila šesta zlatna medalja srpskih sportista u Oranu, a ukupno jedanaesta.

S.M.

FOTO: Olimpijski komitet Srbije

Ostale vesti

back-to-top