Nemanja Nakić – pojačanje za RK Mokra Gora

Postavljeno: 29.12.2020

Kruševljanin Nemanja Nakić (19), bivši rukometaš RK Kruševac, novajlija je u RK Mokra Gora koji se takmiči u Super ,,B,, ligi İstok-Zapad i sa Hajduk Veljkom iz Negotina vodi bitku za šampionsku titulu. Talentovani desni bek i desno krilo lepo je primljen u novoj sredini i obećava da nikog neće razočarati

– U matičnom klubu imao sam dobre stručnjake. Nažalost, iako smo posle gašenja ORK Napredak mi iz RK Kruševac želeli da sačuvamo rukometnu tradiciju u gradu pod Bagdalom i uspeli u tome, ali pravu podršku u budžetu nismo imali, a ni danas nije bolje stanje – govori Nemanja Nakić.

U Mokroj Gori prvi stručnjak je Zlatko Petronijević, takođe iz Kruševca, trener koji je u vreme pola veka ORK Napredak uveo prvi put tim u Prvu ligu. Napredak je kasnije bio i superligaš. Petronijevic je uspešno radio i u Grčkoj i u ženskoj i muškoj konkurenciji osvojio titulu prvaka.

– Bilo je lepo i prošlo. Od uspomena se ne živi, ali oni koji bi trebalo da poštuji svačiji minuli rad, to ne čine. Ja sam prihvatio poziv iz RK Mokra Gora. Razgovarao sa igračima iz Kruševca na koje mogu da računam i dobro nam ide – kaže Petronijević.

– Za Nemanju Nakića mogu da kažem da kod njega ne postoji reč “ne mogu”. Svaki zadatak u prvoj postavi je odradio kao pravi profesionalac. Dobri su i drugi, a rezultati su jedino merilo. Za Nemanju tvrdim da izrasta u pravog asa – tvrdi Zlatko Petronijević.
Rukometaši Mokre Gore na dobrom su putu da osvoje prvo mesto.

Lj.Marković

 

Ostale vesti

back-to-top