Nastavlja se rekonstrukcija vodovodne infrastrukture

Postavljeno: 05.02.2021

Planirana vrednost investicija u vodovodnu komunalnu infrastrukuturu za ovu godinu je 80 miliona dinara, što je za 30 miliona više nego prethodne godine, izjavio je prilikom obilaska radova u ulici Save Miloševića direktor JKP Vodovod Kruševac, Vladimir Milosavljević. Ove godine nastavlja se planirana rekonstrukcija dotrajale vodovodne i kanalizacione mreže na gradskom i prigradskom području

U ovoj godini planirani su radovi u još četiri ulice u tom naselju: Lomine, Bosanske, Ulice Svetog Save i  Ulice ostrva Vida, nakon čega će se nastaviti sa rekonstrukcijom preostalih planiranih ulica u gradu.

Radovi u Ulici Save Miloševića počeli su 26. januara, a trajaće tri meseca. U toj ulici, koja je jedna od najdužih u gradu, radi se rekonstrukcija kompletne vodovodne infrastrukture sa pratećim priključcima.

– Radi se zamena 1.020 metara dotrajale azbestne vodovodne mreže, a biće zamenjeno i 150 kućnih priključaka kao i 10 privrednih priključaka – istakao je Milosavljević.

Zbog saobraćaja i dužine ulice radovi će se odvijati u četiri faze, prvo se radi 300 metara, u drugoj i trećoj po 200 metara, dok je četvrta faza obuhvata još 300 metara.

– Zbog vremenskih uslova nismo mogli da radimo prevezivanje i privremene vodove već se radi kompletna izrada nove vodovodne linije i prevezivanje priključaka na novoizgrađenu vodovodnu liniju. Zbog toga je planirano da se u ovoj ulici urade dodatne tri šahte i pet čvorova kako bi radovi lakše tekli – rekao je on.

Direktor Vodovoda osvrnuo se i na prethodnu godinu u kojoj su završeni svi planirani radovi na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže na gradskom području:

– Urađena je kompletna rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže u ulici Petra Kočića, na Trgu Kosovskih junaka. Kompletna rekonstrukcija vodovodne mreže urađena je u Cerskoj i Ulici Branka Miljkovića. Time smo zaokružili 2020. godinu i planove koji su bili zacrtani. Ovu godinu smo krenuli ambiciozno i nastavili smo sa planiranom rekonstrukcijom dotrajalih vodovodnih i kanalizacionih mreža na gradskom i prigradskom području.

D.M.

Ostale vesti

back-to-top