Narodna stranka traži činjenice o eksploziji gasa u Velikom Golovodu

Postavljeno: 18.01.2020

Kako je moguće da od eksplozije gasa nastrada građanin koji nema gas u svom domaćinstvu, pitanje je koje postavlja Gradski odbor Narodne stranke u Kruševcu. Od lokalne vlasti i nadležnih organa NS traži da hitno građanima iznesu činjenice o nesreći koja se dogodila pri eksploziji gasa u privatnoj kući u naselju Veliko Golovode u kojoj je, kako navode u saopštenju upućenom medijima, jedna osoba izgubila život

U saopštenju Narodne stranke nadležne podsećaju da prilikom eksplozije nije bilo ugroženo samo domaćinstvo nastradalog sugrađanina, već je evakuisano više desetina građana, i pitaju da li je uzrok eksplozije “greška nastala pri izradi magistralnog gasovoda koji prolazi kroz ovo naselje? 

Izvođačima radova na gasifikaciji grada Kruševca, kao i nadležnim institucijama u Gradu upućena su i pitanja da li je izvršen tehnički prijem gasovodne mreže kroz naselje Veliko Golovode, ko je izvršio ispitivanja, tehničku kontrolu i izdao upotrebnu dozvolu, te da li će izvođač radova snositi odgovornost za nastalu nesreću i da li Grad Kruševac može sugrađanima da garantuje bezbedno korišćenje gasovodne mreže na čitavoj teritoriji grada.

“Podsećamo da je u proteklih nekoliko godina izvršena gasifikacija celog područja grada Kruševca, a gas je doveden i u najudaljenija sela na padinama Velikog Jastrepca. Gas je uveden čak i u sela koja nemaju kanalizaciju i nisu priključena na sistem gradskog vodovoda, a pojedina područja čak nemaju ni asfaltne puteve niti uličnu rasvetu. Prema nezvaničnim saznanjima gasifikacija opštine Kruševac iznosi preko 30 miliona evra”, navodi se još u saopštenju kruševačkog odbora Narodne stranke.

N.B.

Ostale vesti

back-to-top