Napretkovo drugo finale za anale Kupa Srbije u najavi

Postavljeno: 13.10.2022

Čini se da FK Napredak iz Kruševca posle pobede u gostima Inđiji 0:2(0:1) i plasmana u osminu finala nikada nije bio bliži drugom finalu Kupa Srbije u istoriji kluba. Tri koraka dele crveno-bele od tog uspeha. Trijumf u Inđiji dao je za pravo svakom dobronamernom simpatizeru kluba da se nada najboljem. Iako arhiviran meč sa Crvenom zvezdom u Beogradu i poraz od 4:0 niko nije zaboravio, a sada su oživela sećanja na taj, za Kruševljane praznik fudbala, a sada, u najavi, i drugi put .

Junak prvog finala golman Slavoljub Krnjinac, koji je branio u stilu Lava Jašina, ovako opisuje prvo vojevanje na tadašnjoj Marakani:

– Bili smo ponosni i jedinstveni u želji da igramo prvo finale. Tako smo se ponašali pre i posle meča. Važno je da nismo razočarali verne navijače – seća se Krnjinac.

Predsednik kluba u to doba Radojica Milosavljević Maša je sa najbližim saradnicima i privrednicima, u tada dobro organizovanom klubu, priuštio navijačima dolazak autobusima na utakmicu i tada je glavni grad Beograd imao najveći broj stanovnika Lazarevog grada.

Jednostavno svi su bili zadovoljni. Da li će ova generacija FK Napredak, i drugi put igrati finale Kupa Srbije, pokazaće vreme. Šansa postoji, a već plasman u osminu finala najmasovnijeg fudbalskog takmičenja u Srbiji svedoči o realnosti da se to i dogodi.

Ostale vesti

back-to-top