Napretkova „stara pesma“

Postavljeno: 26.07.2022

Dva poraza u gostima i remi na svom terenu je učinak fudbalera kruševačkog Napretka na početku nove sezone u Super ligi. Ništa novo kada je u pitanju klub iz grada pod Bagdalom. Nastavak agonije još  iz vremena srećnog i uspešno obavljenog posla u plej ofu i očuvanja najelitnijeg statusa

Ne može se tvrditi da u pauzi ništa nije urađeno za bolje dane crveno-belih. Kormilo je povereno Dušanu Đorđeviću iz Radnika iz Surdulice, koji je poput Kruševljana, u doigravanju, svom bivšem klubu obezbedio  opstanak na devetom mestu, odmah iza Napretka koji je bio osmi. Taj podatak i učinak novog šefa  struke koji je nekada bio i pomoćni trener u Vojvodini a sa  Čukaričkim igrao i u Evropi , nagoveštavao da je pronađeno pravo rešenje.

U međuvremenu su angažovani i novi igrači, ali, već na pripremama u Sloveniji, pokazalo se da to nije bilo dovoljno za boljitak u klubu. Stara boljka neefikasnost je nastavljena. Napredak je poražen u gostima Vojvodini u Novom Sadu. Protiv Voždovca je kao domaćin podelio bodove, što nije čudno jer Beograđani čuvaju višegodišnju  tradiciju. Očekivalo se da će Napredak uspešnije parirati u gostima  Čukaričkom, ali je doživeo i drugi poraz.

Da li ima nade za bolje dane Napretka pokazaće vreme i naredni mečevi u eliti.

Ostale vesti

back-to-top