+381 64 812 51 81
Naslovna » Društvo » Nakon demonstracija u Beogradu – protest i u Kruševcu

Nakon demonstracija u Beogradu – protest i u Kruševcu

Nekoliko stotina Kruševljana okupilo se u sredu uveče u centru grada na protestu kojim, kako se čulo, zahtevaju da vlast prestane da laže, krade i da poštuje zakone. Demonstranti su prošetali do zgrade Policijske uprave ispred koje je stajalo desetak policajaca, a potom zastali pred zgradom  Skupštine, prošli glavnom ulicom do kružnog toka na Kosturnici. Zastali su kod crkve svetog Đorđa, u Takovskoj i  ponovo se okupili kod Spomenika.  Skup je protekao bez incidenata osim manjeg koškanja sa vozačem koji je upravljao vozzilom za zaprašivanje komaraca

Skup za koji su pozivi krenuli preko društvenih mreža započeo je kod Spomenika kosovskim junacima.  Bez ozvučenja, megafona, transparenata, okupljenim demonstrantima obratilo se više govornica. Prva među nima, Dušanka Milosavljević, profesorka srpskog jezika i književnosti rekla je da je ona preko fejsbuka pozvala sugrađane na ovaj, kako je rekla, spontani protest.

Pozvala sam vas preko fejsbuka, te neobične mreže koja je uspela da spoji nas građane da kažemo NWE da kažemo stani sa lažima, stani sa krađom, poštuj zakone. Odbranili  smo čast našeg grada i našu ličnu time što samo sada ovde posle prebijanja onih mladih ljudi od strane policajaca – rekla je Milosavljević. Poručila je i da demonstranti znaju da je onaj ko bude na skupu napravio incident, poslat od strane vlasti da ga minira.

Naš jedini zajednički cilj, naš zahtev je sledeći: vlast treba da poštuje zakone i da prestane da laže i da krade. Šta više od toga i šta manje od toga možemo da tražimo – rekla je Milosavljević 

Parapolicijom nazvale je one koji su, kako je rekla, juče tukli demonstrante u Beogradu.

Ako neko ima skupštinu koja je ostala sa jednom strankom, u paketu sa tim idu politički zatvorenici, zatvori, proganjanja, tuče. Shvatila sam: bili su na našim krovovima, sada su nas bili ispred Skupštine, a sledeći put će doći u naše kuće – rekla je još Milosavljević. 

Ona je prozvala Aleksandra Vučića ali i Bratislava Gašića kome je poručila da je BIA za bezbednost građana a ne za zaštitu kriminalaca, te da je obrukao svoj grad jer nije zaštitio građane.

Ovde nema kriminalaca, plaćenika. Mi volimo grad, volimo Srbiju, volimo sebe i svoj život. Ako verujete u Boga ne gradite hramove nego pomažite bolnice, pomažite obrazoovanje. Nije vera u betonu i gvožđu, vera je u srcu – rekla je još Dušanka Milosavljević. 

Demonstranti su se zatim prošetali do Policijske uprave skandirajući „Uhapsite Vučića“, a potom aplauzom pozdravili desetak policajaca koji su stajali pred vratima.

Potom su zastali pred zgradom gradske skupštine, gde im se obratilo još nekoliko govornika koji su govorili o pravu svakog od nas da odluči da li će se vakcinisati i da vlast „ne može da odlučuje umesto nas, ne može da nas kriminalizuje, ne može da nas zatvara u kuće“.

Kolona demonstranata zatim se uputila prema kružnom toku na Kosturnici. Zastajali su u Takovskoj, kod crkve svetog Đorđa, a potom su se ponovo vratili do Spomenika kosovskim junacima. 

Na ulicama nije bilo mnogo predstavnika policije, oni su uglavnom stajali sa strane i nisu se mešali, osim što su saobraćajci preusmeravali saobraćaj sporednim ulicama. 

Istovremeno kad i u Kruševcu, demonstracije su organizovane i u mnogim drugim gradovima širom Srbije. 

Demonstranti su se dogovorili da se ponovo na istom mestu okupe sutra u 17 časova. 

N.B.

Nekoliko stotina Kruševljana okupilo se u sredu uveče u centru grada na protestu kojim, kako se čulo, zahtevaju da vlast prestane da laže, krade i da poštuje zakone. Demonstranti su prošetali do zgrade Policijske uprave ispred koje je stajalo desetak policajaca, a potom zastali pred zgradom  Skupštine, prošli glavnom ulicom do kružnog toka na Kosturnici. Zastali su kod crkve svetog Đorđa, u Takovskoj i  ponovo se okupili kod Spomenika.  Skup je protekao bez incidenata osim manjeg koškanja sa vozačem koji je upravljao vozzilom za zaprašivanje komaraca Skup za koji su pozivi krenuli preko društvenih mreža započeo je kod Spomenika kosovskim…

Review Overview

Rejting korisnika 2.84 ( 11 glasova)

Jedan komentar

  1. Kako te bre Dusanka nije sramota…Bata je preporodio grad…preporodio…Sram te bre bilo…

x

Proveri i

Otkrivene malverzacije u vezi sa katastrom nepokretnosti, među privedenima i policijski službenik

Četiri lica koja se sumnjiče za malverzacije u vezi sa katastrom nepokretnosti uhapšena su u velikoj akciji MUP, Uprave kriminalističke ...

Pripremaju Halu sportova za punkt za masovnu vakcinaciju

U Hali sportova će se u Kruševcu vršiti masovna vakcinacija protiv korone. U toku je priprema objekta za tu namenu, ...

Jutka moli da mu se odloži odlazak u zatvor

Pravosnažno osuđeni Milutin Jeličić – Jutka, koji je zbog krivičnog dela nedozvoljene polne radnje trebalo da se javi na izdržavanje ...

Smanjuje se broj prvih pregleda u Kovid ambulanti

U prethodnim danima u Kovid ambulanu dnevno se javljalo između 250 i 300 pacijenata, s tim da je broj prvih ...

Napredak poražen od Poljaka

U okviru priprema u Antaliji, gde ostaju do 29. januara, fudbaleri Napretka poraženi u prvoj kontrolnoj urakmici od poljske ekipe ...