Nagradni literarni konkurs za kruševačke đake

Postavljeno: 02.04.2021

Narodna biblioteka Kruševac raspisala je nagradni Literarni konkurs, povodom jubileja 650 godina od osnivanja grada. Konkurs je namenjen učenicima osnovnih i srednjih škola sa teritorije Grada Kruševca, a svaki učesnik može da konkuriše sa po jednim proznim ili poetskim radom. Svi učesnici konkursa dobiće besplatnu člansku kartu u Biblioteci, a oni najuspešniji i druge prigodne nagrade

– Ovo je veliki, značajan jubilej za naš grad i verujem da će se učenici uključiti u većem broju, jer to se dešava jednom u pedeset godina. Što se više njih bude uključilo, konkurs će biti bogatiji. Svim učesnicima konkursa Biblioteka će darivati besplatnu člansku kartu, uz zahvalnice Narodne biblioteke Kruševac, autorima nagrađenih radova biće uručeni i vredni pokloni iznenađenja. Takođe, nagrađeni radovi i oni koji uđu u uži izbor, biće štampani u posebnoj publikaciji koja treba da izađe za Vidovdan – najvljuje Snežana Nenezić, direktorka Narodne biblioteke u Kruševcu.

Na ovom konkursu, za učenike osnovnih škola, od V−VIII razreda, predviđene su sledeće teme:

– Kruševac, moj grad

– Listajući stare gradske spomenare

– Sva lepa lica moga grada

Učenici srednjih škola, od I−IV razreda, mogu da odgovore na sledeće teme:

– Kako vidim sebe i svoj grad u budućnosti

– Vidovdan i duhovni okvir našeg nacionalnog bića

– Šest i po vekova na zidanici Lazarevog zaveta

Originalni i samostalni radovi treba da budu prekucani u dva primerka i uz ime i prezime učenika, razred, odeljenje, naziv škole i ime odgovornog mentora-nastavnika i njegov kontakt telefon, poslati na sledeću adresu: Narodna biblioteka Kruševac (za literarni konkurs) Trg kosovskih junaka 1, 37 000 Kruševac. Rok za dostavu radova je 21. maj 2021. godine.

Stručni žiri će izvršiti selekciju do 1. juna 2021. godine i odabrati prvu, drugu i treću nagradu za obe kategorije učenika. 

M.S.

Ostale vesti

back-to-top