Ćićevac bez vode, sanacija kvara u narednih pet dana

Postavljeno: 02.04.2021

Od srede (31.mart) , bez vode su naseljena mesta  Mrzenica, Grad Stalać, Stalać, Lučina, Ćićevac  i Pojate, a do havarije je došlo  tokom izvođenja radova na izradi pristupnih saobraćajnica za potrebe izgradnje Moravskog koridora. Otklanjanje kvara očekuje se u narednih pet dana.  Zbog prekida u vodosnabdevanju, Štab za vanredne situacije opštine Ćićevac doneo je odluku o uvođenju vanredne situacije

Do kvara na magistralnom cevovodu Kruševac – Ćičevac  došlo u polovoinom ove nedelje,  kada je bez vode  ostalo 2.100 domaćinstava, odnosno, 6.500 ljudi. 

Obim kvarova je toliki da su sva naselja na potezu Stalać – Ćićevac ostala bez aktivnog vodosnabdevanja vodom za piće. Period saniranja kvarova je otprilike u narednih pet dana, potrudićemo se da u što skorijem periodu svi meštani teritorije Ćićevac i Stalać dobiju pijaću vodu – kazao je Vladimir MIlosavljević, direktor JKP “Vodovod Kruševac”.

Trenutno se, kako je rekao, ova teritorija vodom za piće snabdeva pokretnim i stacionarnim cisternama, od kojih je jedna smeštena u Ćićevcu, dve u Stalaću, dok pokretna cisterna obilazi okolna sela kako bi svi meštani mogli da dobiju pijaću vodu.

Prema rečima Milosavljevića, kompletno kartiranje i ocrtavanje magistralnog cevovoda od Fabrike vode u Majdevu do Dedine gde je teritorija Kruševca je završeno, cevovod je ucrtan i kartiran.

Deo magstralnog cevovoda od Dedine do Ćićevca i Varvarina, nije ucrtan. Taj posao nije završen, ostalo je u nadležnosti izvođača radova koji su imali obavezu da nakon završetka izvođenja radova na izgradnji magistralnog cevovoda isti i ucrtaju i kartiraju– objasnio je on, dodajući da će troškoce sanacije kvara na magistralnom cevovodu snositi  firma izvođač radova na izgradnji Moravskog koridora.

Raspored pokretnih  cisterni

Tokom trajanja vanredne situacije obezbeđena je pokretna cisternu sa vodom za piće, koja će kružiti na teritoriji opštine svakodnevno, po sledećoj dinamici:

– Mrzenica od 8.00 do 9.00 sati,

– Grad Stalać od 9.00 do 10.30,

– Stalać od 10.30 do 12.00,

– Donja Lučina od 12.00 do 13.00,

– Gornja Lučina od 13.00 do 14.00,

– Ćićevac, kod Lukoil pumpe, od 14.00 do 15.30,

– Ćićevac,  kod crkve od 15.30 do 17.00,

– Ćićevac, kod Impregnacije,  od 17.00 do 18.30 ,

– Stalać, dopuna bidona od 18.00 do 19.30 sati.

D.M. – D.P.

Ostale vesti

back-to-top