Nagrađeni sportisti do 13 godina

Postavljeno: 19.06.2024

Sportski savez grada Kruševca raspisao je Javni poziv za podnošenje kandidatura za dodelu sportskih nagrada mladim perspektivnim sportistima grada Kruševca uzrasta do 13 godina. Poziv je raspisan od 12. do 17.juna. U navedenom roku prispela je dokumentacija za 45 kandidata.

Na današnjem skupu u Mozaik sali, uručeni su im pokloni – karte koje su im obezbedile javne lokalne ustanove i po jedan primerak knjige kruševačke biblioteke. Deca su mogla da se kandiduju samostalno ili preko sportskih klubova, a u zavisnosti od postignutih rezultata, sledovale su im i nagrade.

Narodni muzej im je obezbedio 30 godišnjih karata, Kruševačko pozorište 15, Narodna biblioteka 45 i po primerak knjige, Turistička organizacija grada 45 ulaznica za Šarengrad i Sportski centar 25 sezonskih karata za otvorene bazene.

Najmlađe sportiste grada pozdravio je gradonačelnik Ivan Manojlović.

– Ovaj današnji događaj samo je potvrda da je Kruševac sportski grad i da smo u saradnji sa našim javnim ustanovama u prilici da najmlađe, koji su zabeležili izuzetno dobre sportske rezultate, ne samo nagradimo,  već im damo i podstrek da nastave da se bore za još bolje. Da je grad prepoznao važnost nagrađivanja govori u prilog i činjenica da smo upravo za uzrast dece starije od 13 godina obezbedili sportske stipendije, a da danas imamo zadovoljstvo da najmlađima – do 13 godina, na jedan simboličan način, dodelimo nagrade namenjene kvalitetnijem ispunjenju slobodnog vremena. Kada govorimo o najmlađim sportistima, među njima su i deca koja su zabeležila odlične rezultate na međunarodnim, republičkim ili regionalnim takmičenjima i trudićemo se da i u budućnosti nađemo nove načine i rešenja da ih podstaknemo. Koristim priliku da se zahvalim i vama, roditeljima, jer bez vaših ličnih zalaganja ni deca ne bi mogla da ostvare ovakve rezultate- istakao je gradonačelnik.

Poklone su dodelili gradonačelnik Ivan Manojlović i gradski većnik Ljiljana Maksić, a prisustvovali su i predsednica Skupštine dr Dragana Barišić, pomoćnice gradonačelnika Nevena Plavšić, Snežana Aleksić i Ana Prvanov, ispred Kancelarije za mlade Aleksandra Parezanović i direktorke TO grada Kruševca Suzana Milosavljević, i Narodne biblioteke Snežana Nenezić i direktor Narodnog muzeja Nikola Pantelić.

U ime nagrađene dece sportista, zahvalila se Helena Pavlović, članica Karate kluba Kruševac.

O.M.

Foto: krusevac.gov.rs

Ostale vesti

back-to-top