Na punoletstvo, “Kofer slova” okupio 40 turističkih organizacija

Postavljeno: 12.10.2022

Povodom obeležavanja Dana oslobođenja grada, Turistička organizacija Kruševac organizovala je tradicionalni, 18. po redu, Međunarodni festival turističkih publikacija “Kofer slova”. Na ovogodišnjoj manifestaciji, učestvovalo je 40 turističkih organizacija, koje su se takmičile u 11 kategorija

– Cilj je da manifestacija preraste u ozbiljan sajam turizma. Nastala je pre 18 godina, a idejni tvorac je bila tadašnja direktorka Turističke, Zorana Drašković Kovačević. Krenuli su sa izložbom turističkih publikacija, a posle nekoliko godina, ta izložba je prerasla u ozbiljan međunarodni festival – rekla je direktorka Turističke organizacije Kruševac Suzana Milosavljević.

Svake godine, turistički radnici se trude da što bolje naprave turističke publikacije, promotivne filmove, veb sajtove i sve što je potrebno za njihov rad.

– Zahvaljujući našim kolegama, uspevamo da pokažemo svu lepotu i autentičnost naših gradova, trudeći se da na različite načine, koristeći različite izvore, poboljšamo turističku ponudu ne samo svog mesta već naše Srbije – dodala je ona.

Zahvaljujući mnogim sadržajima, Kruševac zauzima visoko mesto na turističkoj mapi Srbije. Pored tradicije i Lazarevog grada, ima mmnoštvo novih atrakcija.

– Prošlost i tradiciju ne zaboravljamo, ali se okrećemo budućnosti. U tom smislu, sagledavamo i 18. izložbu turističkih publikacija kroz razmenu novih ideja, sajtova, suvenira i originalnih štampanih prezentacija koje nude viziju moderne i atraktivne Srbije – objasnila je pomoćnica gradonačenice za društvene delatnosti Jelena Todorović.

Na ovogodišnjoj manifestaciji, u 11 kategorija, nadmetalo se 40 turističkih organizacija.

Prvo mesto u kategoriji “Jednolisna turistička publikacija” osvojila je Turistička organizacija Aleksandrovac, dok je u kategoriji “Višelisne turističke publikacije do 50 stranica”, najbolja bila Turistička organizacija Požarevac.

Turistička organizacija Niš osvojila je prvo mesto u kategoriji “Višelisna turistička publikacija sa više od 50 stranica”, a Turistička organizacija Knić za „Dopunskii promotivni materijal”.

Prvo mesto za “Najoriginalniji suvenir” osvojila je Turistička organizacija Šabac, a pobednik u kategoriji “Najlepša turistička razglednica” je Turistička organizacija Kikinda.

Dobitnik prve nagrade za “Turističku mapu” je Turistička organizacija Temerin.
Turistička organizacija Vršac osvojila je prvo mesto za “Najoriginalniju turističku publikaciju”.

U kategoriji “Audio-video publikacija”, Turistička organizacija Kraljeva osvojila je prvo mesto, za “Najbolji sajt” prvo mesto pripalo je Turističkoj organizacijiji Golubac.

Dobitnici specijalnih priznanja van kategorija su Turistička organizacija Vojvodine i Turistička organizacija Republike Srpske.

Dugogodišnji prijatelji Turističke organizacije Kruševac dobili su zahvalnice: Grad Kruševac, Trayal korporacija, Telekomunikacija Blace, Specijalna bolnica Ribarska Banja, Fakultet za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji Univerziteta u Kragujevcu, JKP Kruševac.

Zahvalnice su pripale i kruševačkim preduzećima i institucijama: Vodovodu, Poslovnom centru, Toplani, Centru za socijalni rad, Narodnoj biblioteci, Pozorištu, Kulturnom centru i Sportskom centru. Na ovaj način TOK se zahvalio i Radio-televiziji Kruševac, te televizijama „Plus“ i „Jefimija“. Zahvalnice su dobili i Agencija za regionalni razvoj Rasinskog okruga te nekadašnja direktorka Turističke organizacije Zorana Drašković Kovačević.

J.A.

Ostale vesti

back-to-top