Na Materice Kolo tradicionalno darivalo najmlađe 

Postavljeno: 27.12.2020

Kolo srpskih sestara Kruševac je na praznik Materice tradicionalno obišlo porodilište i dečije odeljenje ovdašnje Opšte bolnice i Dom „Jefimija“ te darivalo decu i mlade. Posete su obavljene u skladu sa epidemiološkim merama, pokoloni su predati medicinskom i osoblju Doma „Jefimija“ te je uobičajeno druženje članica Kola sa decom izostalo

U holu porodilišta i dečijeg odeljenja su nas sačekali doktori i sestre. Predali smo im 30 paketa za bebe i dva paketa namenjena prvorođenoj devojčici i prvorođenom dečaku u narednoj godini. Dečijem odeljenju smo poklonili pribor za rad u vrtiću koje se nalazi na tom odeljenju i slatkiše za decu koja trenutno leže u bolnici – kaže predsednica kruševačkog Kola srpskih sestara Snežana Stajković. 

Deci i mladima iz Doma „Jefimija“ članice Kola su donele tortu, slatkiše i slane grickalice. U znak zahvalnosti štićenici Doma su za njih pripremili medenjake i čestitku. 

Za poklone za Materice Kolo je prikupilo 40 hiljada dinara. Novac su donirale firme i sugrađani te članice ovog humanitarnog udruženja. 

Predsednica ovdašnjeg Kola srpskih sestara Snežana Stajković je kazala i da je tokom  ove godine kroz akciju prikupljanja plastičnih čepova sakupljeno 12 hiljada dinara. Taj novac će biti iskorišćen za kupovinu dve hodalice za članove Udruženja za cerebralnu paralizu, dok će Kolo obezbediti novac za hodalicu za potrebe Centra za osobe sa invaliditetom.

Stajkovićka je najavila i akciju prodaje badnjaka, koju Kolo takođe tradicionalno sprovodi. Sredstva od te akcije će biti namenjena za organizovanje ekskurzije za decu i mlade iz Doma „Jefimija“. Njima će se, kako je dodala, na tom izletu pridružiti i štićenici Centra za osobe sa invaliditetom za koje je novac prikupljen u istoj akciji na početku ove godine, ali ekskurzija nije izvedena zbog epidemije korone. 

J.B. 

Ostale vesti

back-to-top