Kolo srpskih sestara tradicionalno na Materice daruje mališane         

Postavljeno: 26.12.2021

I ove godine  povodom Materica, najvećeg hrišćanskog praznika majki i žena, Kolo srpskih sestara organizuje niz humanitarnih aktivnosti, donoseći poklone deci u Domu Jefimija, porodilištu i dečijem odeljenju kruševačke Bolnice, ali darujući mališane i u portama kruševačkih hramova

Uz pripremljene slatkiše, poklon knjige i, naravno, tortu, članice Kola danas su se najpre zaputile u posetu štićenicima Doma za decu bez roditeljskog staranja „Jefimija“, gde ih mališani sa radošću dočekuju različitim povodima.

Sledeća stanica na putu obeležavanja Materica je kruševačko porodilište. Za novorođene bebe sa pripadnicama Kola stiglo je i 30 poklon paketa sa najvažnijim potrepštinama za naše nove sugrađane i sugrađanke, a pokloni su našli put i do mališana na dečijem odeljenju kruševačke Opšte bolnice.

Svoju misiju darivanja članice Kola srpskih sestara, podružnice u Kruševcu, obavile su sa najvećom pažnjom i uz poštovanje protivepidemijskih mera, a osim u institucijama, poklone su delile i u kruševačkim hramovima koji danas službu posvećuju jednom od nekoliko praznika koji prethode Božiću i slave ljubav i jedinstvo porodice.

N.B.

Ostale vesti

back-to-top