Muškarac uznemiravao devojku u naselju UN, policija pojačala patrole

Postavljeno: 13.07.2022

Tragom informacije sa društvenih mreža da se u naselju Ujedinjene nacije pojavio muškarac koji u večernjim satima uznemirava prolaznike na ulici, u Policijskoj upravi nam je potvrđeno da je podneta jedna prijava i to za uznemiravanje devojke od 17 godina. U policiji navode da su iz tog razloga pojačane patrole u ovom delu grada

Građani koji žive u Ujedinjenim nacijama navode da je tokom prethodna dva meseca bilo više situacija u kojima je nepoznati muškaraca uznemiravao decu na ulici, tvrdeći da bilo i pokušaja fizičkog napada, te da se sve dešava u večernjim satima, odnosno kada padne mrak.

Uplašeni za bezbednost dece, roditelji im ne dozvoljavaju da uveče izlaze, a kako kažu, ako deca već moraju da izađu iz stana ili kuće, ne puštaju ih same. Prema njihovom svedočenju, nepoznati muškarac uglavnom uznemirava devojčice.

U Policiji kažu da su u vezi sa ovom dešavanjima dobili samo jednu prijavu.

Policija je izašla na lice mesta odmah po prijavi oca sedamnaestogodišnje devojke da je nepoznati muškarac uznemiravao na ulici. Preduzeli smo sve mere i radnje iz svoje nadležnosti i obavestili Osnovno javno tužilaštvo, koje se izjasnilo da ima elemenata krivičnog dela ugrožavanje sigurnosti. Policijski službenici intenzivno rade na identifikaciji i pronalaženju izvršioca, kao i na rasvetljavanju svih okolonosti ovog događaja – navedeno je u odgovorima koje je naša redakcija dobila iz kruševačke policije.

Policija je, kako bi se podigla bezbednost građana, pojačala patrole u ovom naselju, iako, osim ovog događaja, nije prijavljen niti jedan slučaj uznemiravanja.

 

Ostale vesti

back-to-top