Likovna kolonija u „Gnezdu“

Postavljeno: 13.07.2022

Likovna kolonija namenjena mladim stvaraocima od  17 do 35 godina po prvi put se organizuje u Alternativnom kulturnom centru „Gnezdo“ i trajaće od 25. jula do 7. avgusta . Učešće na koloniji je besplatno, materijali i pribor za rad su obezbeđeni, a broj mesta ograničen, tako da zainteresovani treba što pre da se prijave kažu iz „Gnezda“

Naša ideja je bila da učestvuju mladi stvaraoci koji nemaju prilike gde da rade. Cilj projekta je i decentralizacija kulture, izmeštanje produkcije van urbanog centra, jer u Kruševcu se sve dešava u centru, a mi mislimo da to treba promeniti, posebno tokom letnjih meseci kada su idealni uslovi za takvu vrstu rada u Bivolju. „Gnezdo“ je blizu reke i plaže, imamo i terasu, pa umetnici mogu i tu da rade. Ideja je da se učesnici upoznaju i sa Bivoljem kao delom grada, jer malo ljudi ima svest koliko je taj deo grada lep  –kaže Katarina Dimitrijević iz AKC „Gnezdo“.

Umetnicima će biti obezbeđen besplatan materijal i pribor za rad, ali i model, ukoliko budu želeli da stvaraju na osnovu živog modela.

-Potrudićemo se da se organizujemo sa umetnicima i zajedno angažujemo i nekog modela, ukoliko postoji interesovanje za to. Radionica je namenjena svima, ali nismo u stanju da pokrijemo putne troškove za one koji nisu iz Kruševca. 

Na likovnoj koloniji učesnici će se upoznati, družiti i međusobno stvarati.

-Želimo da omogućimo ljudima da borave u prostoru i da provode vreme bez nekog požurivanja, već da imaju vremena koliko im je potrebno da rade i da budu okruženi onima koji imaju slična interesovanja i da unaprede svoj rad kroz međusobnu razmenu-objašnjava naša sagovornica.

Na samom kraju likovne kolonije očekuje se izložba radova koji su tokom nje nastali.

Zainteresovani mogu poslati svoje podatke na [email protected] sa naznakom „Likovna kolonija“, a potom će im se iz Gnezda obratiti sa dodatnim informacijama.

Ovaj projekat  finansira Grad Kruševac kroz Konkurs za za finansiranje i sufinansiranje projekata u kulturi.

M.S.

Ostale vesti

back-to-top