Mural legendarne Vere Nikolić

Postavljeno: 02.07.2022

Na Hali sportova u Kruševcu Holandska vlada je Muralom ovekovečila lik i delo godinama u prošlosti najbrže žene na svetu Vere Nikolić. Istrajnost, vera, uspeh pobeda, poruka je svima, koji su poštovali Nikolićevu, koja je godinama bila trener Atletskog kluba Kruševac.

-Bio sam tom prigodom na licu mesta. S jedne strane draga mi je ovakva pažnja prema bivšoj svetskoj rekorderki na 800 metara i mnogo drugih priznatih popot nje u svetu od Holanđana. Prisuitan je bio i njen suprug. Previše malo ljudi za godine života koje je provela u gradu pod Bagdalom-smatra trener RK Kruševac Miodrag Trifunović.

Istovremeno, posle ovog događaja, sve češće se čuju predlozi da je Atletski stadion sa dva fudbalska igrališta, trebalo još za života Vere Nikolić da dobije njeno ime. U pravu su. Ovo zdanje u podnožju Bagdale, u blizini otvorenih bazena Sportskog centra, nosi ime priznatog i uglednog bivšeg predsednika opštine i privrednika Radomira Mićića. Sada preovladava ideja da bilo pravednije da de se po njemu zove fudbalski stadion Mladost. Bilo kako bilo, čin Vlade Holandije da svim zaslužnim ženama sveta na ovaj način odaju priznanje je za svaku pohvalu.

Ostale vesti

back-to-top