Market Svetofor otvoren u Kruševcu

Postavljeno: 26.02.2021

Prvi market ruskog trgovinskog lanca Svetofor danas je otvoren u Kruševcu. Za potrošače je pripremljen asortiman od 400 proizvoda robe široke potrošnje, uglavnom domaćih dobavljača, a kako u ovoj kompaniji najavljuju uskoro će stići još novih artikala iz Rusije

U Svetoforu, naši sugrađani moći će da pazare po pristupačnim cenama hranu, piće, igračke, kućnu hemiju, ali i stvari za kuću.

– Trenutno je u prodaji 400 artikala, ali biće ih više, ovo je samo početak. Trenutno imamo vrlo malo robe iz Rusije u ponudi, jer zbog granica i situacije sa korona virusom ne možemo da uvozimo nove proizvode – kaže Gordana Vićić, direktorka marketa Svetofor.

Po njenim rečima ovaj market sarađuje direktno sa prozvođačima iz Srbije, koji pakuju proizvode specijalno za njih.

– Saradnja sa domaćim proizvođačima omogućila je povoljne cene i to je prednost našeg marketa. Kao što naš slogan kaže u Svetoforu su “Niske cene svaki dan” – navodi ona.

Market je otvoren simboličnim presecanjem crvene vrpce, posle koga su brojni radoznali sugrađani pohrlili u kupovinu. Jedna od njih je Svetlana Jakovljević, koja kaže da je u marketu našla “svašta” i da su cene jako povoljne.

– Stvarno je jeftino i solidna je ponuda. Evo, našla sam testeninu koje nema u drugim radnjama, a jako je lepa. Planiram da kupim i neke soseve, vidim da ima raznih – kaže ona za KruševacGrad.

Naša sugrađanka, Violeta Nikolić kaže da je zadovoljna kupovinom i da će se sigurno vratiti u Svetofor.

Došla sam da vidim šta ima i nešto da kupim. Za početak fino izgleda, čujem da će još robe da donesu, tako da ću doći i sledeće nedelje da pogledam novu robu. Cene su pristupačne, kupila sam ogromnu kesu praška baš povoljno – navodi ona.

Novi market, privukao je i kupce iz drugih gradova ali i brojne rusofile, među njima je Zoran Pantić, koji je iz Kuršumlije sa svoja dva prijatelja došao da kupi patike, kojih nije bilo među pomenutim artiklima.

– Razočaran sam što još uvek nemaju obuću, garderobu i tehniku. Ja sam došao u ruski market zato što obožavam Ruse i nosim samo “Kalenji” patike, i sad ne mogu da ih kupim, a hteo sam da kupim za celu porodicu. Sada ću morati da ih naručim iz Subotice – ističe on.

Market Svetofor broji 11 radnika, a zahvata površinu od oko 1.150 kvadrata prizemlja hale VMN Krstić na Istočnoj obilaznici oko Kruševca. Radno vreme objekta je od 9.00 do 20.00h.

M.S.

Ostale vesti

Komentari

  1. Dačić kaže:

    Neko treba da uvaženom gospodinu objasni da je Kalenji francuska robna marka i da se prodaje isključivo u lancu Decathlon.

1 thought on “Market Svetofor otvoren u Kruševcu

Comments are closed.

back-to-top