Mališani uživali u predstavi na otvorenom

Postavljeno: 23.07.2021

Predstava za decu “Put oko sveta” odigrana je sinoć na Trgu glumaca. Brojni mališani u pratnji svojih roditelja, došli su da pogledaju dinamičan, edukativan i urnebesni komad koji govori o putovanjima. Predstavu je izvela Balkanska pozorišna trupa ARA i UK Palilula po tekstu Tode Nikoletića, u režiji Fuada Tabudžića

Tekst za ovu predstavu mi se svideo kao jedan divan predložak o putovanju po svetu, o slobodi, o upoznavanju nekih novih svetova, civilazacija i kultura – kaže Fuad Tabudžić za portal KruševacGrad.

Tokom predstave Tabudžić, Snežana Knežević i Aleksandar Kanjevac igraju likove koji kroz igru idu iz zemlje u zemlju.

Tumačim devojčicu, koja putuje širom sveta sa svojim prijateljem. Ona je otvorena za upoznavanje novih kultura, a to je ono što smo hteli da pokažemo deci kao pravu vrednost. Deca su uvek najbolja moguća publika, najzahtevnija ali sa razlogom, zbog svoje iskrenosti i pristupu svemu sa jedne čiste strane – navodi Snežana Knežević. Njen kolega Tabudžić smatra da su predstave za decu besmrtne.

Ova predstava je nastala 2012, ali kako to već biva sa predstavama za decu, generacije se smenjuju i svake četvrte godine dobijamo novu publiku, tako da su predstave za decu besmrtne – ističe on.

Balkanska pozorišna trupa ARA iz Beograda trenutno ima sedam predstava za decu na repertoaru. Njihove predstave su edukativne i angažovane, odnosno kroz zabavu deci predstavljaju prave životne vrednosti.

M.S.

Ostale vesti

back-to-top