“Mali format” u Legatu Milića od Mačve

Postavljeno: 23.11.2020

Tradicionalna gostujuća izložba “Mali format ULUPUDS-a” prošle nedelje je otvorena u Legatu Milića od Mačve. Izložbu sedmi put organizuje Slikarsko-grafička sekcija Udruženja likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije (ULUPUDS). U okviru postavke izložena su 42 rada, a posetioci mogu da glasaju za omiljeni

U sklopu izložbe mogu se videti tematski različiti radovi koji ne prelaze dimenzije 30×30 cm, a koji su rađeni različitim tehnikama, od ulja na platnu, akvarela, grafike, kolaža, mozaika i fotografije. 

Posetioci mogu da anonimno glasaju za rad koji im se najviše dopada, a na poslednoj izložbi koja će biti održana u galeriji “Singidunum” u Beogradu, sabiranjem glasova biće proglašen i pobednik po oceni publike. 

Izložba je počela u maju ove godine i do sada je obišla osam gradova širom Srbije. Kruševljani će u njoj moći da uživaju do 5. decembra uz poštovanje propisanih epidemioloških mera. Nebojša Lapčević, urednik programa u Legatu, pozvao je sugrađane da posete izložbu.

– Zbog novonastalih okolnosti i poštovanja propisanih mera, nismo priredili zvanično otvaranje izložbe. Nadamo se da će ljubitelji umetnosti izvojiti svoje vreme i doći da pogledaju izložbu.

O ULUPUDS-u

ULUPUDS okuplja najeminentnije umetnike (oko 1500 članova od kojih je 600 samostalnih umetnika) koji su grupisani u devet različitih sekcija. Godišnje ULUPUDS organizuje preko četrdeset samostalnih i grupnih izložbi, kako u svojim tako i u iznajmljenim galerijskim prostorima.

M.S.

Ostale vesti

back-to-top