“Kutak za SVE mlade” otvoren u Ćićevcu

Postavljeno: 09.11.2021

            Mladi u opštini Ćićevac dobili su prostor koji mogu koristiti za okupljanje, provođenje slobodnog vremena, druženje i edukaciju – “Kutak za SVE mlade”. Neformalna grupa mladih iz Ćićevca „Vratimo osmeh mladima“ vredno je radila tokom proteklih mesec dana na uređenju ovog prostora i on je i zvanično otvorio svoja vrata za korisnike prošlog vikenda

Ideja o otvaranju “Kutka za SVE mlade” u Ćićevcu jedna je od mnogih podržanih omladinskih ideja na konkursu “Šta nam teško”. Ovaj konkurs  realizuje se u okviru “Nacionalnog programa volontiranja mladih Mladi su zakon 2021” sprovode Mladi istrazivaci Srbije u saradnji sa Pokretom gorana Vojvodine iz Sremskih Karlovaca,  CeGraD-om iz Obrenovca,  TIM42 iz Leskovca i GM Optimist iz Gornjeg Milanovca, uz podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

Putem konkursa “Šta nam teško” obezbeđena su sredstva za krečenje i uređivanje prostorija. Prilagođen je ulaz, tako da ga mogu koristiti osobe sa teškoćama u kretanju i obezbeđena su sredstva za kupovinu društvenih igara – navodi se u saopštenju koje potpisuje koordinatorka projekta Nataša Krkić.

Značajnu podršku pružila je opština Ćićevac, koja je pre svega uvažila potrebu mladih da imaju svoj prostor, kao i sugrađani, koji su izdvojili vreme da pomognu u pripremnim radovima.

Kutak je svoja vrata za SVE mlade sa teritorije opštine Ćićevac i šire, otvorio 5. novembra. Prilikom svečanog otvaranja, gosti su donirali poklone za useljenje, kako bi Kutak opremili sredstvima koja će mladima biti od koristi. Kako smo na samom početku, potrebne su nam različite stvari i oprema, koje će mladima boravak učiniti prijatnijim i korisnijim. Sigurni smo da će iz ovog prostora uskoro izaći puno novih, važnih omladinskih ideja i akcija – poručuju iz Udruženja “Vratimo osmeh mladima”.

 

Ostale vesti

back-to-top