Kupite „Zanimljivu Čarapaniju” i pomozite Katarini da nesmetano hoda

Postavljeno: 25.12.2022

Na nedavno održanoj promociji knjige „Zanimljiva Čarapanija” Miloša D. Stojadinovića, sav prihod od prodatih knjiga doniran je našoj sugrađanki Katarini Arsić. Do sada je, po simboličnoj ceni od 600 dinara, prodato 274 knjiga, a autor poziva ljubitelje pisane reči, da kupe njegovo najnovije delo i na taj način pomognu mladoj Čarapanki da se približi svom životnom cilju.  

Dvadesetdvogodišnja Katarina Arsić, studentkinja Filozofskog fakulteta u Nišu, rođena je bez leve noge i neophodna joj je nova proteza za nesmetan hod. Proteza koju trenutno koristi odavno joj ne odgovara i da bi svakodnevne obaveze mogla da obavlja bez bola i opterećenja, potrebno joj je novo, savremenije ortopetsko pomagalo koje košta 45.000 evra. Za siguran korak ove studentkinje franscuskog jezika, trenutno nedostaje još oko 20.000 evra.

Miloš je na promociji simbolično kupio prvu knjigu, dajući primer prisutnima da ga slede te učine dobro delo i pomognu Katarini da što pre stigne do svog cilja.

– Neka svima „Zanimljiva Čarapanija” bude svedok i podsećanje da smo kupovinom ove knjige učinili nešto plemenito – poručio je on tada.

Knjiga je štampana u 1.000 primeraka, a do sada je, po pristupačnoj ceni od 600 dinara, prodato 274. Prihod od celokupnog tiraža namenjen je za siguran korak naše sugrađanke.

„Zanimljivu Čarapaniju” možete kupiti u Hedonist radnji (Vidovdanska 36a), Tabacco shop-u (Vidovdanska 127), Kiosk shop-u (Miće Popovića 25) ili  tako što ćete kontaktirati autora preko njegove imejl-adrese ( [email protected] ).

Inače, knjiga „Zanimljiva Čarapanija” je istinski čuvar prošlosti našeg grada, među čijim koricama su smeštene zanimljive i nesvakidašnje priče o neobičnim događajima, o kojima je nekada izveštavala stara štampa. Čitaoci će nesumnjivo uživati u pričama o Čarapanima i Čarapankama koji su, u „svom veku”, bili glavni akteri raznih zgoda i nezgoda na teritoriji našeg grada. Na njenim stranicama našle su se, do sada, malo poznate, ali značajne priče, koje će čitaocima na živopisan i zanimljiv način dočarati daleku prošlost i ljude koji su tada živeli.

– U njoj ćete moći da pročitate priče o neobičnom dvoboju u Kruševcu, našem Momčilu Gavriću, o povratku Karađorđevog zvona na crkvi Lazarici, unuci Stanoja Glavaša, kafani „Kod dva muža”, kvočki koja je izlegla časovnik, o tome kako su Čarapani dočekali najjačeg čoveka nekadašnje Jugoslavije, o ratu dvaju sela zbog jednog ostrva, rudaru koji je postao falsifikator kako bi pobega od žene, kruševačkoj verziji „Jazavca pred sudom”, zlatnoj groznici iz Zdravinja i mnogo drugih interesantnih priča – naveo je Stojadinović.

Izdavač je Istorijski arhiv Kruševac, a štampanje knjige omogućila je kompanija „Kromberg & Schubert” i tako podržala ovu humanitarnu akciju.

J.A.

Ostale vesti

back-to-top