Kuglaši Car Lazara izvadili vizu za Super ligu

Postavljeno: 24.05.2021

Kuglaši kruševačkog Car Lazara, u poslednjem, 18. kolu Prve lige, deklasirali su u gostima Šumadiiju u Kragujevcu 3.193:3.458 oborenih čunjeva ili rekordnih 8:0 u igri igrač na igrača. Na taj način overili su titulu šampiona i nakon jedne prvoligaske sezone vraćaju se u Super ligu

– Dokazali smo koliko vredimo i očekujem da ovakvi budemo i u najelitnijem društvu. Ostvarili smo 15 pobeda, dva meča smo izgubili, a jednom odigrali nerešeno. Impozantno je, ali verujte nije bilo lako. Sada je najbitnije mirnih glava igrati u najvišem rangu u državi, a mi to mozemo i hoćemo – kaže predsednik Gojko Eskić.

U Kragujevcu najefikasniji su bili rođena braća Dramićanin, Strahinja sa 599 oborenih čunjeva i Bogdan sa 584. Nekadašnji juniorski prvaci Jugoslavije prezadovoljni su učinkom cele ekipe.

– Važna je pobeda i zalaganje svakog pojedinca da pruži maksimum. Da smo ovaj šampionat igrali tako, najbolje svedoči ukupan skor – veli Strahinja.

I Bogdan je navikao da bude među najboljima, a to je potvrdio i ove sezone.

– Ako kažem da svi zaslužuju pohvale, mislim da je to najpravednije – mišljenja je Bogdan.

Ova sportska družina dokazala je koliko vredi i valjalo bi ispoštovati ovakav učinak. Ne treba zaboraviti da je grad Kruševac sada dobio i drugog superligaša, uz Fudbalski klub Napredak koji je sačuvao mesto u Superligi.

Lj.Marković

Ostale vesti

back-to-top