Kruševačko Udruženje rok muzičara poznato širom sveta

Postavljeno: 11.09.2021

Kada je grupa mladih rok muzičara u Kruševcu formirala Udruženje na čijem je čelu duže od decenije bubnjar İvan Mladenović, nisu ni sanjali da će biti poznati u celom svetu, osim Afrike. Vežbaju u kafiću ,,Zamajac“, u Kosovskoj ulici, nadomak Slobodišta u naselju Rasadnik

Baš tako.Ovde su nam dolazile kolege sa svih kontinenata, osim Afrike. Što se mog rok stvaralaštva tiče mislio sam prvo na gitaru, a u zadnji čas se predomislio za bubnjeve. Bilo je to od 1991. do 1994. godine u bendu ,,İnkvizicija“ zajedno sa Vanjom Davidovićem i Ljubišom Ristićem. Tada smo promenili ime u ,,Faktor 02“ i dan danas je taj naziv. Moram da vam kažem da su nas, u prošlosti, zvali i na svadbe i odlazili smo. Išli smo u Negotin i druge gradove. Učestvovali smo i na Bir Festu u Beogradu 2018.godine – priča za KruševacGrad Ivan Mladenović.

Seća se rok koncerta na Napretkovom stadionu, gde je, kako kaže, prodato 15.000 karata, od kojih je za narodnjake bilo 5.000 ulaznica.

Bilo je to zlatno doba roka, kome naše Udruženje i sada teži. Želimo da se vratimo na stare staze slave – poručuje Mladenović, koji je kao tonac radio za miks pultom Drugog programa Radio Kruševca, a jedno vreme i u Radio Rubinu. I Vanja Davidović je bio uspešan u Drugom programu Radio Krusevca.

Od našeg sabesednika saznajemo da će Udruženje rok muzičara  učiniti sve da se niko od stotinak članova ne oseća otuđenim. Jer, İvan Mladenovic  veruje da polako, ali sigurno, ponovo dolazi vreme roka.

Narodna izreka kaze ,,Sve se menja, sem kamenja,, Muzika nas je održala i njoj hvala – zaključuje bubnjar brenda ,,Faktor 2“, koji je zahvalan svima koji medijski daju podršku rok umetnicima.

Lj.Marković

Ostale vesti

back-to-top