Kruševacgrad vodič: Kako do institucija

Postavljeno: 09.07.2020

Nakon što je u Kruševcu progašena vanredna situacija, instiitucije nisu prekinule rad sa stranakama, s tim da je preporuka građanima da, onda kada je to moguće, poslove završavaju elektronskim ili putem telefona

Nakon  proglašenja vanredne situacija na teritoriji Grada, kruševačka filijala Nacionalne službe za zapošljavanje nastavila je sa prijemom stranaka, uz poštovanje svih preventivnih mera u cilju sprečavanja širenja korona virusa. Stranke mogu da uđu u filijalu NSZ ukoliko za to postoji potreba, s tim da je preporuka da se, dok traje vanredna situacija, obaveze nezaposlenih lica (izdavanje uverenja, overa redovnog javljanja…) završavaju elektronskim  ili putem telefona.

U ovdašnjoj filijali Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje, na osnovu preporuka Kriznog i Gradskog štaba za vanredne situacije, do daljnjeg je obustavljen  prijem stranaka u kancelarijama i na šalteru, s tim da se stranke koje imaju potrebu da lično dođu u Filijalu, nakon što se jave obezbeđenju i objasne razlog dolaska, primaju na pisarnici.

Da se radi sa stranka, ali uz pojačane mere prevencije, saznajemo u filijali Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje. Naime, nesmetano se odvija rad zdravstvene komisije, rade i šalteri, ali uz ograničen broj stranaka koje mogu da uđu istovremeno. Kao i u ostalim insitutucijama i ustanovama, i stranke i zaposleni, moraju su da nose zaštitne maske i rukavice, a obavezna je i dezinfekcija ruku.

D.P.

Ostale vesti

back-to-top