Koncert Dečijeg hora Kulturnog centra – od Mokranjca do manga

Postavljeno: 24.01.2020

Treću godinu rada Dečiji hor Kulturnog centra pod vođstvom profesorke Violete Jovanovski, obeležio je celovečernjim koncertom pod nazivom “Tamo gde se snovi ostvaruju”. Sada već impozantan muzički repertoar talentovani mali pevači upotpunili su i scenskim pokretom, a koncert su završili spektakularnom horsko plesnom tačkom koju su na pozornici izveli zajedno sa svojim roditeljima

Mokranjac, Bah, Bize, samo su neki od kompozitora čija dela samouvereno izvode. Od osnivanja, 2017. godine, nizali su uspehe. Za njima su dva prva mesta na regionalnim, jedno srebro i jedno zlato na finalnim takmičenjima horova “Ruska pesma”, nastup pred Hramom svetog Save u društvu najboljih srpskih horova, obavezna podrška učesnicima na Festivalu dečije pesme Rasinskog okruga… Pred njima – izazovna i horska, ali i solo karijera, sudeći prema solo nastupima koje je publika mogla da čuje u drugom delu koncerta.

A na kraju koncerta, iznenađenje za roditelje – poziv da dođu na scenu i zajedno sa svojom decom otpevaju i otplešu simpatičnu pesmu prepunu egzotičnog voća i egzotičnog ritma.

Godišnji koncert Dečijeg hora Kulturnog centra, pokazao je kojom brzinom napreduju i, kako je na otvaranju rekla Violeta Jovanovski, kako se kroz angažovanje u horu talentovani mališani našeg grada muzički razvijaju, ali i edukuju i u mnogim drugim oblastima.

N.B.

Ostale vesti

back-to-top