Kolo srpskih sestara tradicionalno darivalo prvake

Postavljeno: 06.09.2022

,,Obradujmo đake prvake“ je akcija koju kruševačko Kolo srpskih sestara organizuje četvrtu godinu, a ideja je da se delu mališanima koji prvi put sedaju u školske klupe poklone paketići sa kompletnim priborom za školu.

Članice Kola danas su obradovale đake prvake u OŠ „Branko Radičević“, kako u matičnoj školi u Bivolju, tako i u područnim odeljenjima u Dedini i Makrešanu.

-Danas smo u OŠ,,Branko Radičević“ podelile 44 paketića sa kompletnim priborom za školu, a osam paketića ćemo podeliti u sredu u ŠOSO ,,Veselin Nikolić“. Darodavci su naše članice. Želja nam je da se družimo sa mnogo više prvačića, ali, na žalost, nedostaju nam sredstva za ostvarenje te želje – kaže Snežana Stajković, predsednica Kola srpskih sestara Kruševac.

Ovdašnje Kolo ove godine obeležava jubilej, 30 godina od obnove rada, a inače je 119 godina od osnivanja ovog humanitarnog udruženja.

Članice Kola će na dan slave, Male Gospojine, 21. septembra, svečano preseći kolač u crkvi Svetog Đorđa, a uveče će u Kruševačkom pozorištu održati svečanu akademiju.

Osim toga, pred njima su brojne, već tradicionalne aktivnosti koje organizuju podovodom 1. oktobra – Dana starih, a potom i povodom Dečije nedelje, koja se obeležava u oktobru.

J.B.

 

Ostale vesti

back-to-top