Izložba posvećena časopisu „Borba“

Postavljeno: 09.04.2023

U Legatu ,,Galerija Milića od Mačve“, 10. aprila sa početkom u 13 časova biće otvorena izložba ,,Vek Borbe“ na kojoj će biti izloženo preko 200 fotografija iz arhive ovog časopisa. Cilj ove istorijske izložbe o medijskoj kući je da da odgovore na pitanja: Kako i zašto je Borba nastala? Kroz šta je sve prošla? Šta je iznedrila, i najvažnije šta ona danas predstavlja? Autor izložbe je Milica Drašković, ujedno i novinar časopisa Borbe

Šetnja kroz izložbu „Vek borbe“ ne predstavlja samo prolaženje pored fotografija i celina već prolazak kroz vremenski tunel, na čijim zidovima se nalaze uspomene jednog vremena.
Od početka 2023. godine a u susret 101. godini imena Borba, izložba je izlašla iz svojih okvira i Hola Ive Andrića u zgradi Borbe i postala putujuća. Za čitavu godinu u planu je da bude gošća čak u dvadeset gradova širom Srbije i na taj način građani dobiju priliku da vide život ove medijske kuće.

Časopis ,,Borba“ je jedini časopis u Srbiji koji je u potpunosti posvećen kulturi. Pet dobro poznatih crvenih slova šalju jasnu poruku, da kultura treba da bude dostupna svima. Časopis se distribuira svakog meseca mnogim kulturnim institucijama, poput muzeja, pozorišta biblioteka i kulturnih centara širom Srbije.

Za sve zainteresovane građane koji žele da posete ovu u postavku biće u prilici sve do 24. aprila, do kada i traje postavka.

M. J.

Ostale vesti

back-to-top