Iz pera našeg kolege: Sećanje na peti oktobar

Postavljeno: 06.10.2022

Tog 5.oktobra 2.ooo .godine, u jutarnjim satima, urednik Žarko Nikolić mi je u RTV ,,Pobeda,, saopštio da idem za Beograd i izveštavam za TV i Radio Kruševac o protestnom mitingu ispred zgrade Narodne Skupštine, protiv predsednika Slobodana Miloševića, koji nije priznao izbore koje je dobio Vojislav Koštunica.

Imao sam dva mobilna telefona i dva TV snimatelja Srboljuba Dobrosavljevića i Radeta Vučićevića, koji više nije sa nama. Dodao je da smo pod zaštitom dva kršna momka iz ,,Merime ,,. Bili smo u autobusu sa Kruševljanima, koji su pošli put glavnog grada.

U Jagodini smo prvi put zastali, kako bi koloni iz Jagodine pomogli da im podignu rampe i da mogu poput drugih autoputem za Beograd, što je na zadovoljstvo svih i učinjeno. U samom Beogradu kruševačka kolona je dočekana aplauzima. Naša ekipa je zakucala na vrata jednog stana. Žena koja nas je ljubazno primila saopštila nam je: ,,Da nije vaš sa juga, ništa od mitinga i protesta, danas je cela Srbija u Beogradu“.

Na RTS-u, u tim trenucima, emitovali su reportažu sa Peštera. Pitamo domaćicu da li su bilo šta od onoga što se događa ispred Skupštinskog zdanja objavljivali, dobili smo negativan odgovor. Negde pred zoru naš autobus je krenuo za Kruševac. Na bini ispred zgrade Doma sindikata smenjiivali su se govornici. Tog 6.oktobra Slobodan Milošević je priznao izbornu krađu.

Ostale vesti

back-to-top