Iz Napretka povodom „straha“ Novopazaraca: Do pobede pošteno, na terenu!

Postavljeno: 15.12.2020

Ozbiljna bura se podigla pred utakmicu poslednje kola fudbalske Super lige Srbije između Napretka i Novog Pazara u Kruševcu. Pazarci su, naime, u saopštenju objavili kako sumnjaju da će sudije favorizovati domaći tim, bivši reprezentativac Ognjen Koroman potom im je na društvenim mrežama poručio da slobodno ostanu kod kuće, da bi se zatim i Napredak oglasio klupskim saopštenjem u kome kaže da je želja kruševačkog tima da „pobedi na terenu, jer je igrački, kadrovski ali i infrastrukturno daleko bolji“

Krenimo redom, počevši od saopštenja Novog Pazara.

“Pobedili smo Metalac, ali ne želimo da nam to budu poslednji bodovi u ovom delu prvenstva. Duel u Kruševcu kvalifikacioni je za oba rivala, a stižu nam upozorenja kako bi utakmica mogla da se odluči mimo fudbalskog terena. Iznenađeni smo i preduzimamo sve što je u našoj moći da izbegnemo neprijatna iznenađenja bilo koje vrste“, naveli su Novopazarci u saopštenju i dodali da će zbog takvih strahova snimati ceo tok utakmice.

„To je ono što mi možemo da uradimo, a dodatni angažman očekujemo i od druge strane. Dovoljno je da postoji sumnja, pa da se na ovu utakmicu obrati posebna pažnja. Vidi se napredak u sudijskoj organizaciji u poslednjih godinu dana i baš iz tog razloga očekujemo da se na vreme preduprede eventualne loše pojedinačne namere. Kao i u svim prethodnim mečevima, naš cilj je pobeda. Da bismo do nje došli, potrebni su nam regularni uslovi, što bi sudijska organizacija dodatnom kontrolom utakmice trebala i mogla da nam obezbedi“.

Posle oglašavanja FK Novi Pazar o navodno nefudbalskim radnjama uoči sutrašnje utakmice u Kruševcu, oglasio se zvanično i FK Napredak saopštenjem koje prenosimo:

„Kruševac je oduvek poznat kao grad ljudi širokog srca, gostoljubivih domaćina spremnih da dočekaju i počaste svakog gosta. Poznat je Kruševac i kao grad mira, ali i grad sporta, fudbala pre svega. Fudbalski klub Napredak je, uz spomenik Kosovskim junacima jedan od najpoznatijih simbola našeg carskog grada.

Dva puta smo igrali u Kupu UEFA, bili četvrti klub u onoj velikoj Jugoslaviji, stigli do finala nacionalnog kupa, bili ponekad ljuti i na sudije, ali nikada nismo uprli prstom u protivnika. Naprotiv, uvek smo sa respektom dočekivali svakog rivala, a uzroke poraza tražili u sopstvenim redovima.

Zbog toga smo neprijatno iznenađeni javnim saopštenjem FK Novi Pazar. Nećemo ih detaljima podsećati da su ove godine u Super ligu ušli dekretom, kao desetoplasirani klub u Prvoj ligi, da su i prvi put zaigrali u eliti srpskog fudbala u sezoni 2011/12, iako pravo na to nisu izborili na terenu, već za zelenim stolom. U toj debitanskoj sezoni u eliti srpskog fudbala prvi superligaški gol postigao je naš dotadašnji igrač Ivan Babić i ušao u istoriju Novog Pazara, dok je neke lepe stranice Napretkove istorije kasnije ispisivao odlični fudbaler iz Novog Pazara i veliki čovek Enver Alivodić.

Nećemo puno ni o provokacijama sa jednog od prethodnih gostovanja Novog Pazara na našem stadionu, o navijačima sa obeležjima turske zastave, o šteti merenoj hiljadama evra, koju su tada napravili u našem fudbalskom hramu, jer to ne treba da se ponavlja, niti da bude kamen spoticanja u odnosima između klubova.

Da se branimo od navoda besmislenog saopštenja FK Novi Pazar nemamo razloga. Šta više, pošto su predstavnici Novog Pazara najavili putem sredstava javnog informisanja da dovode svoju tv ekipu, mada Napredak o tome nisu obavestili, mi pozivamo predstavnike svih srpskih medija da dođu na Napretkov stadion i izveštavaju sa utakmice. Biće dočekani domaćinski i počašćeni u klupskom restoranu, uz uvažavanje svih epidemiloških mera, baš kao i ostali gosti. A, da gostujuće igrače počaste golovima, zaduženi su naši fudbaleri, jer želimo posle utakmice na tabeli da budemo iznad Novog Pazara, do kraja prvenstva još više napredujemo. Želimo da pobedimo na terenu, jer smo igrački, kadrovski ali i infrastrukturno daleko bolji. I tako će biti, bez obzira na ovu besmislenu i nekorektnu hajku i pritisak na sudije, ali i naš klub.

Spremni smo, da kao dobri domaćini počastićemo sve, uključujući i Ognjena Koromana, koga će zbog izjava na društvenim mrežama naši advokati “počastiti” tužbom!“ – saopštio je FK Napredak.

Ostale vesti

back-to-top