„Horizonti konopljare“ večeras u Čitluku

Postavljeno: 13.06.2022

Kulturno umetnička manifestacija „Horizonti konopljare“, 21. po redu, organizuje se danas (13.jun) u Čitluku, sa početkom u 20 časova. Organizatori najavljuju bogat kulturno umetnički program, uz gostovanje poznatih pevača narodne muzike

Već tradicionalno, na drugi dan Svete Trojice, verskog praznika koji Čitluk proslavlja kao svoju Bogomolju, u ovom naseljenom mestu organizuju se „Horizonti konopljare“.

 Manifestacija koja svake godine okupi više hiljada posetilaca, dobila je ime po arheološkom nalazištu iz doba neolita u selu Čitluk, u ataru zvanom Konopljara.

Prema rečima Bobana Kostića, predsednika mesne zajednice i organizatora manifestacije, i ove kao i ranijih godina, očekuje se veliki broj posetilaca.

-Goste će večeras zabavljati Biljana Jeftić, Aca Ilić i mlade Zvezde Granda Nemanja Đurđević i Slobodan Đurković- najavio je Kostić.

Domaćini kažu da se nikada do sada nije desilo da ovu manifestaciju pokvari loše vreme, te da se nadaju da će i sada biti tako.

Inače, već u subotu (18.jun) u Čitluku će po prvi put biti održana i Fijakerijada. Uz paradu fijakera, u okviru ove manifestacije planirana i izložba konja lipicanera, te promocija njihovih veština.

D.P.

 

 

Ostale vesti

back-to-top