Građani čekaju da se ispuni obećano

Postavljeno: 08.09.2021

Nakon što su stanari Ulice Branka Miljkovića podneli peticiju povodom učestalih saobraćajnih nesreća na raskrsnici te ulice sa Ulicom Svetog Save i Lominom, te ukazali na problem u saobraćaju u tom delu grada, reagovao je gradski Savet za bezbednost saobraćaja koji je nadležan za te probleme. Naša redakcija je o problemu meštana tog kraja pisala u julu, a skoro dva meseca kasnije proveravamo stanje na terenu

Naime, redakcija portala KruševacGrad je u julu kontaktirala Odeljenje za imovinsko -pravne i stambeno komunalne poslove GU Kruševac. Tada nam je rečeno da je za celo to naselje predviđen sistem jednosmernih ulica, te  da taj projekat treba da bude urađen. Iz Javnog preduzeća za urbanizam i projektovanje u tom trenutku smo dobili informaciju da će početkom avgusta početi radovi na tom području.

Sada nam je jedan od stanara ulice, koji je želeo da ostane anoniman, rekao da su pešački prelazi iscrtani, te da nema više saobraćajnih nezgoda, ali da stanari još uvek nisu zadovoljni.

-Mi i dalje smatramo da je bilo pametnije postaviti ležećeg policajca. Već sam rekao da jasna signalizacija postoji, ali da je bahati vozači nisu poštovali. Nadam se da će po završetku radova sve biti u najboljem redu – govori on.

Nadležni tvrde da će u najbržem mogućem roku sprovesti plan u delo.

-Projekat je završen. Međutim, u prethodnih mesec dana desio se novi momenat. Reč je o izvođenju radova na vodovodnoj mreži u ulici Ostrva Vida, odakle će se nastaviti u Lominoj ulici i dalje do ulice Svetog Save. Uporedo sa tim krenula je rekostrukcija vrelovodne mreže na tom potezu – kaže Predrag Arsić iz Javnog preduzeća za urbanizam i projektovanje.

Kompletno područje oko pomenutih ulica je raskopano usled radova koji se trenutno obavljaju. Kao razol kašnjenja sa postavljanjem obećane signalizacije navode upravo to.

-Ulice su raskopane tako da će nakon završetka svih tih radova uslediti asfaltiranje, a sa tim i postavljanje novog režima saobraćaja – objašnjava on.

Tačan rok za završetak tih radova još uvek se ne zna.

-Dok se taj posao ne odradi, nema svrhe postavljati signalizaciju. Promena režima u jednosmerni u celom naselju je odložena dok Vodovod ne završi radove na mreži koja je stara više od pola veka. Toplana takođe radi – navodi on.

S.M.

Ostale vesti

back-to-top