GO SRS:  „Prioritet su nam mladi i poljoprivrednici“

Postavljeno: 13.06.2020

Srpska radikalna stranka na lokalu će se, pre svega, zalagati da se mladim ljudima obezbedi posao i bolji uslovi za život u našem gradu, te da se podrže poljoprivrednici koji su stub našeg društva – kazao je na redovnoj konferenciji za novinare, Dejan Marinković, predsednik Okružnog i Gradskog odbora Srpske radiklane stranke.

Uz podsećanje da Srpska radikalna stranka već dva mandata ne učestvuje u radu lokalnog parlamenta, te da samim tim nije bila u mogućnosti da ukaže na sve probleme koji muče naše sugrađane, Marinković je kazao da su kruševački radikali tokom proteklog perioda obišli sva naseljena mesta na teritoriji Grada, mapirali probleme meštana, te da su spremni da, ukoliko dobiju poverenje građana, rešavaju te probleme.

Sve ono što smo od informacija pokupili na terenu, sve ono što smo saznali da muči naše sugrađane, ukoliko nam budu ukazali poverenje, trudićemo se da kroz rad u lokalnom parlamentu te probleme rešimo u naredne četiri godine.Ono što vidimo kao najveći problem  je odlazak mladih iz našeg grada i države. Na terenu smo imali prilke da vidimo da je u svakom mestu koje smo obišli,  gotovo u svakoj porodici po jedan mladi čovek otišao u inostranstvo. Cilj nam je da to zaustavimo, da tim mladim ljudima kao grad obezebedimo posao i bolji život, kako bi ostali i formirali ovde porodicu – kazao je Marinković.

Obilazeći naseljena mesta, kako je kazao Marinković, uočeni  su i problemi sa kojima se suočavaju ovdašnji poljoprivrednici.

Svedoci smo da su nedavno Kruševac i okolna sela pogodile vremenske nepogode. Prošlo je od tada mesec dana a poljoprivrednicima koji bi već trebalo da krenu sa prodajom svojih proizvoda, da pre svega vrate ono što su uložili pa tek onda da vide da li mogu nešto i da zarade, šteta još uvek nije nadoknađena. U takvim situacijama, trebalo bi da hitno postoji reakcija grada i države, kao bi se poljoprivrednik zaštitio – rekao je on, naglašavajući da je SRS oduvek brinula o poljoprivrednicima koji su stub naše države, da su subvencije smanjene a trebalo bi biti povećane, te da će se SRS zalagati za bolji položaj poljoprivrednika.

Marinković je podsetio da SRS na lokalnu na ovim izborima nastupa sa 26 kandidata.

Svi naši kandidati su časni, pošteni ,dosledni ideologiji i Srpskoj radikalnoj stranci, ljudi koji su u svojim mestima poznati i prepoznatljivi, što nam je jedan od najvećih aduta na ovim izborima – rekao je on, te najavio da će na narednim konferencijama koje će biti održane do izbora, biti predstavljen i ostali deo programa ove stranke.

D.P.

Ostale vesti

back-to-top