Gde su, šta rade: Milutin Mića Anđelković, desno krilo kruševačkog FK Napredak 

Postavljeno: 25.11.2022

Među ljubiteljima fudbala u Kruševcu, u razgovorima o fudbalu i igračima, retko ko pominje Milutina Miću Anđelkovića. U pitanju je bivše desno krilo crveno-belih. Reprezentativac Mlade i Omladinske selekcije i kandidat za seniorski nacionalni tim bivše Jugoslavije.

Rođen sam u Medveđi kod Trstenika. Fudbal sam igrao u Prištini do 1968.godine , kada sam sa školskim i klupskim drugovima, golmanom Vladimirom Milosavljevićem i vrsnim golgeterom Petrom Mladenovićem došao u FK Napredak iz Kruševca. Imao sam potrebu da se vratim u zavičaj, što je slučaj i sa Vladimirom. Imali smo dobar tim u kome je uvek bilo dva ili tri igrača iz Bivolja. Družili smo se i radovali svakom uspehu. Zbog toga smo bili rado gledani ma gde i protiv koga igrali. Jedna zdrava atmosfera vladala je u svim delovima kluba. Bili smo omiljeni među velikim brojem pristalica u celoj državi. Tako je bilo do kraja karijere nas trojice – seća se Mića Anđelković.

Vrsno desno krilo Napretka Anđelković nije propustio da istakne da je po levoj strani bio Dragiša Ilić Talijan. Tvrdi da su svi bili posvećeni fudbalu.

Ja sam se zaposlio, po završetku fudbala, u kompaniji ,,Dunav osiguranje“ u Lazarevom gradu, imao priliku da odem u Beograd da radim u „Dunavu“‘, ali nisam želeo. Ostao sam u Kruševcu i dan danas gledam utakmice svog omiljenog kluba Napretka -poručuje Militin Mića Anđelković.

Lj.Marković

Ostale vesti

back-to-top