Gde su, šta rade: Bivši desni bek FK Napredak Miroslav Jokić diplomirao centaršut

Postavljeno: 26.02.2021

Iako je dolaskom iz Aranđelovca u kruševački FK Napredak 1984. godine bio najmlađi prvotimac zasluženo je dobio kao “stranac” kapitensku traku. Pokazalo se to pravim potezom, jer u prvoligaškoj sezoni 1988/89. zahvaljujući njegovim centaršutevima napadači su postigli 12 golova. Miroslav Jokić se i danas rado seća tih dana

– Bilo je to, rekao bih, zlatno doba Napretka. Jedinstvo mišljenja, a sve u cilju boljih rezultata – priča naš sabesednik.

Fudbalska karijera Miroslava Jokića imala je uzlaznu liniju. U vreme predsednikovanja Miodraga Đidića poverena mu je uloga direktora kluba. Pokazao je Musa, kako su ga zvali, da mu ništa nije strano u fudbalu.

– Brinuo sam o svakom igraču kao o svom sinu. I više od toga. I ta generacija, pokazalo se, bila je na skeneru mnogih stranih klubova. Ja ne znam da li je negde u svetu ceo tim našao angažman van granica naše zemlje. Naš Napredak je izuzetak. Svi su otišli pod izuzetno povoljnim uslovima širom Evrope. Neki su i danas tamo, gde i porodično žive, što je za svaku pohvalu – besedi Miroslav Jokić Musa.

Posle, po svemu uspešne karijere, Miroslav Jokić se danas bavi ugostiteljstvom u kafiću Lobi bar. Niko od gostiju, bar do sada, nije imao primedbu na uslugu. Kao ni kolege dok je igrao fudbal.I tada ga je krasila lucidnost na terenu i centaršutevi kojima je hranio svoje saigrače, a ovi tresli mreže protivničkih ekipa.

Lj.Marković

Ostale vesti

back-to-top