Fudbaleri Duela na pripremama u Brzeću

Postavljeno: 03.08.2021

Po tradiciji, početkom avgusta, fudbaleri kruševačkog Duela otputovali su na osmodnevne pripreme u Brzeće. Reč je o šezdeset pionira, petlića i cicibana, koji su rezultatima u Srbiji i na turnirima van granica naše zemlje potvrdili talenat i opravdali dosadašnje ulaganje u fudbalsku karijeru

– Imamo dogovorene prijateljske utakmice sa beogradskim Partizanom, Novim Pazarom i Kikerom iz Kraljeva. Smatramo da je to dovoljno, uz sve ono što smo svakodnevno u Kruševcu radili. Niko i ništa ne može da nam poremeti primat u fudbalskim čarolijama bilo kog dečaka iz pomenute tri generacije. Oni su zaista čarobnjaci sa loptom i vec sada su zapali za oko menadžerima drugih klubova – upoznaje nas sa situacijom  u klubu Slobodan Filipović Rus, nekadašnji igrač kruševačkog Napretka, pljevaljskog Rudara i novobeogradskog Radničkog.

Njegov kolega i trener Borislav Zogović, kome je nekadašnja legenda na golu superligasa Napretka Vladimir Milosavljević, koji nije više sa nama, prorekao uspeh u fudbalu i nije se prevario, pun je hvale za decu Duela.

 – Učim ih samo dobrim stvarima, na koje ja nisam obraćao toliko pažnje u svojoj karijeri. İ da ne preteram, svaki zadatak perfektno obave da je milina gledati ih. Momci su vrh vrhova i živimo kao jedna prava višečlana porodica u kojoj svako zna šta i kako valja da uradi na treningu ili utakmici. Takav sportski život i rad obezbedili su nam vodeće mesto u igri i nadigravanju sa rivalima, a igračima lepu budućnost – ističe Borislav Zogović.

U Brzeću je i trener Goran Đurđević. Ume da prenese fudbalsko znanje i iskustvo na mlade igrače.

– Ovo je sportski kolektiv koji bi svako poželeo. Na nama je da ih samo pravilno uputimo u fudbalsku igru i iskustvom pomognemo da budu u službi kluba čiji dres nose ili budu nosili– smatra Goran Đurđevic.

Lj. Marković

Ostale vesti

back-to-top