Film „Sveta Petka” u Bioskopu Kruševac  

Postavljeno: 07.11.2022

U Bioskopu Kruševac danas i sutra, 7. i 8. novembra, na repertoaru će biti dva filmska ostvarenja, „Dečak delfin“ i „Sveta Petka – Krst u pustinji”.

Animirani film „Dečak delfin“ prikazivaće se u terminu od 16 časova, dok će se u 18 i 20 časova, na repertoaru naći film „Sveta Petka – Krst u pustinji”, nastao po istinitoj priči i romanu „Petkana” Ljiljane Habjanović Đurović.

„Dečak delfin“ je fantastična avantura o prijateljstvu između delfina Danila i malog dečaka koga je deflin spasio iz pobesnelih talasa nakon pada aviona u more. Njihovo bezbrižno odrastanje narušiće zla hobotnica, koja će proterati dečaka na kopno, na kom će morati da nauči da živi među ljudima i shvati tajnu svog porekla.

U biografskom filmu „Sveta Petka – Krst u pustinji” pratimo put pobožne i obične devojke Paraskeve, koja postaje najvoljenija i najpoštovanija svetiteljka pravoslavlja. Ona napušta svoj život među ljudima u gradu Konstantinopolju i odlazi u Jordansku pustinju, gde će provesti narednih 40 godina svog života, boreći se sa iskušenjima, gresima i unutarnjim demonima.

J.A.

Ostale vesti

back-to-top