Eko patrola: Mini deponije oko polupraznih kontejnera- kome smeta red?

Postavljeno: 14.05.2022

Smeće van komunalnih kontejnera svakodnevna je slika u našem gradu. Osim što je prizor ružan, ovakav nemaran odnos građana prema odlaganju kućnog otpada, potencijalna je zaraza ali i više posla za radnike JKP

Da bahatosti pojedinaca nema kraja, potvrđuje i fotografija uslikana u naselju Ujedninjene nacije, gde su nedavno podstavljene nadstresnice kako se smeće ne bi natapalo kišom a vetar ga raznosio, kao i žičana ograda oko kontejnera, da se otpad ne bi bacao sa strane.

Iz samo njima znanih razloga, pojedinci svakoga dana uredno „uglavljene“ kontejnere u ograđen prostor, izvuku na ulicu i umesto da smeće ubace u iste, bacaju ga van, dok kontejneri ostaju poluprazni.

Ovakav vandalski čin remeti saobraćaj jer vozila moraju da „pretiču“ kontejnere, ružna je slika, potencijalna zaraza i više posla za radnike JKP koji svake večeri, nakon što isprazne kontejnere, prvo rukama a potom i metlom očiste prostor oko njih.

Osim toga, gotovo svake večeri, pre pražnjenja kontejnera, ekipe JKP specijalizovanim vozilima dolaze kako bi pokupile stari nameštaj, elektronski otpad i šut koji građani redovno ostavljaju pored kontejnera, iako je predviđeno da se za ovu vrstu kabastog otpada iznajme posebni kontejneri, iz više razloga.

Pitamo se da li uopšte možemo da očekujemo da građani otpočnu sa selektovanjem otpada, ako još uvek kućni otpad bacaju gde stignu.

D.P.

Ostale vesti

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

back-to-top