Edukacija za kruševačke srednjoškolce „Na maturu bez automobila“

Postavljeno: 25.05.2022

U okviru kampanje „Na maturu bez automobila“, sutra će na Trgu glumaca biti postavljeni simulatori prevrtanja i čeonog sudara koje sugrađani mogu da isprobaju, a u Kruševačkom pozorištu održaće se tribina-edukacija o bezbednosti saobraćaja posvećena maturantima i mladim vozačima. 

Ovu kampanju sprovodi Savet za bezbednost saobraćaja i Agencija za bezbednost saobraćaja, u cilju povećanja bezbednosti mladih u saobaćaju, imajući u vidu da veliki broj mladih u ovom periodu se obučava za vožnju automobila tj. postaju mladi vozači početnici.

Tribina-edukacija u sali Kruševačkog pozorišta održaće se u vremenu od 15 do 16,30 časova.. Predavač je osoba sa invaliditetom koja je invaliditet zadobila u saobraćajnoj nezgodi i svojim predavanjima verno prenosi iskustva o događajima koji su predhodili nezgodi, i koje posledice je ostavila saobraćajna nezgoda na predavača.

Na platou Trga glumaca biće postavljeni simulatori prevrtanja i čeonog sudara od 14 do 16.30 časova, koje će građani i učenici moći da isprobaju.

M.S.

Ostale vesti

back-to-top