Dr Darko Tanasković dobitnik „Belovodske rozete“

Postavljeno: 10.06.2021

Na 45. sednici Saveta “Belovodske rozete”, održanoj u Skupštini grada, doneta je odluka da istoimeno priznanje ove godine pripadne prof. dr Darku Tanaskoviću. Usvojen je program i finansijski plan za ovu kulturnu manifestaciju koja se već skoro pola veka održava u selu Bela Voda

– Gospodin Tanasković je jako poznat,naročito zbog svog aktivnog rada kao ambasador u Unesku, gde je predstavljao Srbiju i srpsku kultru na pozitivan način. Govorio je o našoj zemlji u Vatikanu, Azerbejdžanu i Turskoj, branio naš nacionalni indetitet i našu kulturnu baštinu posebno na Kosovu – rekla je nakon sednice Violeta Kaplarević, direktorka Kulturnog centra.

 

“Belovodska rozeta”, 45. po redu, održaće se u selu Bela Voda od 12. do 18. jula. Na centralnoj manifestaciju, u subotu 17. jula dobitniku će svečano biti uručena kamena rozeta.

– Ovo je brend našeg grada i Mesne zajednice Bela Voda i važna manfestacija Kulturnog centra. Započeće radom 25. Vajarske kolonije “Belovodski peščar” i 10. Mozaičarskom kolonijom „Mladen Srbinović” – navela je Kaplarević.

Kulturno umetničko društvo iz Makedonije kao i KUD domaćin “Ratko Jovanović” nastupiće u petak 16. jula, a u nedelju 18. jula, predstaviće se ansambl narodnih igara i pesama iz Podgorice, “ Đurđevsko kolo”.

Pokrovitelj “Belovodske rozete” je Grad Kruševac, pa se tim povodom obratio i zamenik gradonačelnice, Aleksandar Jovanović.

– Grad Kruševac je i ove godine kao pokrovitelj izdvojio značajna finansijska sredstva za organizaciju ove manifestacije. “Belovodska rozeta” je veoma značajna za grad ali za celu Moravsku školu, za umetnost i kulturu uopšte, a posebno za vajarstvo i klesarstvo – ističe on.

M.S.

Ostale vesti

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

back-to-top